Takk NAV

Wow. Sykt. Glede. Begeistring. Mestringsfølelse. Endelig. Målløs.

IMG_7863.JPG

Endelig kan jeg fortelle dette. Som jeg skrev over bilde, jeg er helt målløs, så jeg sliter litt med å finne de ordene som kan beskrive hva dette egentlig betyr for meg. Men jeg skal prøve, må bare puste inn og puste ut noen ganger først...  

Jeg og Lise Andersen (naprapaten jeg bruker på Fokus Naprapatklinikk) har det siste halve året hatt et prosjekt under planlegging. Det startet vell egentlig som en drøm og en ønsketenkning for oss begge, men ble raskt til et prosjekt, og nå til virkelighet. Sa jeg VIRKELIGHET?! Idag sparker vi igang med første treningssamling for ikke etnisk norske kvinner i Strand Kommune. Forskning viser at dette er en gruppe mennesker som sitter mye i ro og sliter med plager i kropp og med diabetes, i ung alder. Vi vil være med å gjøre noe med dette, vi vil prøve å gjøre en forskjell og lære disse kvinnene hvor lett det kan være, og prøve å spre gleden bevegelse gir. Både sosialt og for å ta vare på kroppen. 

Veien fra drøm til virkelighet gikk over all forventning, og vi følte det var for godt til å være sant, og det var det også. For en måned før oppstart følte vi at vi fikk en knyttneve i ansiktet, og det var rett før vi bare la ned hele prosjektet. Mens vi lå der nede med knukken rygg og nesten tårer i øynene tok vi en siste krampetrekning og tok kontakt med NAV (som allerede hadde hjulpet oss mye) og det var akkurat som om hele himmelen åpnet seg for oss. Tidenes åpenbaring. De strakk ut enda en hjelpende hånd, og vi kunne slippe jubelen løs. 

Så sammen med NAV, Stålverket (som gir oss gratis trening i deres treningsfasiliteter) og Sport 1 Jørpeland skal vi en gang i uken trene sammen med disse kvinnene. Vi skal også gi hver enkel av dem et personlig treningsopplegg som skal hjelpe dem og deres kropp i deres hverdag. Dette blir utrolig gøy, og ikke minst lærerikt. Jeg håper de kommer til å forstå at vi ikke bare ønsker å gi dem motivasjon, men at de også gir oss motivasjon!!

I´m so fired up..
— Eller hva ville du sagt Stian?

<3 T

Therese NordbøComment