Island halvmaraton - et eventyr

Først av alt:
Island er noe av det flotteste jeg har sett. Ønsker du en aktiv ferie litt uten om det vanlige, liker du natur, ikke vær i tvil, reis!

IMG_7529.jpg

En intro som egentlig sporer litt av, men måtte bare si det! Jeg hadde høye forventninger før jeg reiste, og det var ikke sånn at landet kun innfridde mine forventninger, det var bare så sykt mye mer. Så ja, nå er jeg tilbake fra en fantastisk tur, prøver å lande, men jeg svever enda på lykkerusen jeg fikk der borte. Selve Island tenkte jeg faktisk å skrive et eget innlegg om, så stay tuned, men idag står selve grunnen for turen for tur, nemlig halvmaratonet. 

Dette var et løp jeg skulle bruke til å få svar på en del spørsmål angående kroppen min. Hvordan er egentlig formen? Hvor mye ble jeg satt tilbake av blodmangelen?  Er jeg rustet til et maraton i høst? Har jeg tatt skade av å miste 3-4 måneder med oppkjøring?

Vi er jo litt dumme også, jeg og Mari. Vi hadde jo ikke sjekket så mye på forhånd når det gjaldt selve løpet. Vi visste vi skulle løpe, men utenom det hadde vi egentlig fokusert på hvor det var god mat å få tak i i Reykjavik, og at vi ville dykke og ri. Vi landet på fredag og fikk surret oss bort til Expoen (følgte etter grupper som gikk i løpesko og som så ut som om de skulle løpe). Fornøyde og glade vandret vi hjem med hvert vårt startnr og en ny t-shorte i en pose. Fokuset lå nå på klesvalget. Det var jo meldt 5 grader og vind, men jeg nektet å legge fra meg tanken om shorts. Skal du konkurrere, skal du ha shorts, sånn er det bare. Mari fant stille frem buksen, men begge var enige om lange sokker. Hvor selve starten skulle være var vi ikke så interesserte i, vi stoler jo fullt og helt på google maps, men det var en skivebom. For på Island viser det seg ikke bare å være språket som er litt gammeldags, de har også et særdeles ustabilt 4G nett og faktisk også 3G nett. Så på ny måtte vi sette vårt lit på å analysere andre, og følge etter de vi trodde skulle løpe. Det løste seg fint det også, slik som det pleier å gjøre.

Det var sol, det var kaldt og konstant motvind. Løypen trodde vi at vi hadde satt oss inn i og forstått kvelden før, men det viste seg at hverken jeg eller Mari hadde forstått den riktig, men heldigvis umulig å løpe feil med titusener av andre mennesker!

Løpet var en fest fra ende til aen. Jeg har nå løpt en del rundt om i verden, men aldri før opplevd så bra publikum som dette. Hadde jeg brukt hode som er skrudd fast på toppen av denne kroppen kunne jeg vell egentlig forventet meg bra publikum. Vi har jo alle sett både supporterne til det Islandske fotballlandskapet og håndballlandslaget, de viser jo igjen og skaper liv hvor enn de befinner seg. Så sett bort fra den konstante motvinden var alt helt fantastisk, den naturen!! Vi løp store deler av løpet langs sjøen, og på alle kanter var det fjell som lignet på kulisser der de stod å speilte seg i solen. 

Jeg ga på fra start. Skulle jeg teste kroppen så skulle jeg teste kroppen. Bena var utrolig gode, og formen var og ER bra, og det visste jeg. Etter to km merket jeg at grunnformen ikke er der, og det var det jeg var redd for. Det stemte ikke, og denne vinteren har satt meg mer tilbake enn jeg hadde håpet. Istedenfor å gå i kjelleren bestemte jeg meg for å senke farten litt og bare ta til meg alle inntrykkene Island hadde å tilby, ta det som en treningsøkt og kose meg. Jeg kom i snakk med en del fine folk som løp. En nordmann blant annet som løp maraton der på Island for 7 året på rad (respekt). I tillegg fikk jeg hoiet og gitt en del High Fives til publikumet langs løypen.

Da jeg kom i mål viste klokken rett over 1:30, noe som ikke er dårlig, men jeg hadde jo håpet at kroppen var klar til å konkurrere igjen og gi skikkelig gass. Men det er jo ikke noe jeg kan bestemme selv. Selv om svarene jeg fikk ikke var helt slik jeg hadde håpet satt det absolutt ingen demper på resten av oppholdet. Jeg er i kjempe form, det er bare grunnlaget som ikke er som ønsket, og det er heller ikke rart/overraskende. Det positive med dette var jo at jeg hadde helt fin kropp dagene etter løpet også siden jeg ikke gav alt, og fikk derfor løpt meg en fin 2 milstur dagen etter også, og opplevd enda mer av hva Island har å tilby. 

Jeg ser nå fremover og vet at jeg kommer til å komme så utrolig sterkt ut av dette. Så no worries. Men nå runder jeg av her, eller jeg legger ved et lite tips fra meg til deg, og så runder jeg av.

Har dere lyst på et mål, noe å trene mot, så anbefaler jeg å melde deg på maraton, halvmaraton eller 10 km på Island. Kombiner løpet med en oppdagelsesweekend/uke, beste av to verdener!

Adijos,

<3 T

Therese NordbøComment