Wings For Life - B R A Z I L

Nå er det faktisk en hel uke siden jeg kom hjem fra Brasil. For en fantastisk opplevelse. Før jeg går videre må jeg bare takke RedBull Norge som gav meg denne muligheten. Da jeg fikk velge en frivillig destinasjon å reise til for å løpe Wings For Life var valget lett, Rio har alltid stått høyt på «to do» listen min, så når det var et alternativ var valget allerede tatt, og byen sviktet ikke i det hele tatt! I´m in LOVE.

Jeg var litt nervøs med tanke på kroppen. For det er jo ingen hemmelighet at jeg har slitt med blodprosenten min denne vinteren. Verst var ikke tanken på at den ikke var kommet seg opp til riktig verdi, det var verre å tenke på alle de hardøktene jeg burde ha hatt i bena før et løp. I snitt kjører jeg 2 kvalitetsøkter i uken. En kvalitetsøkt er en hardere økt, og består enten av intervaller, fartslek, konkurranse eller hurtig langkjøring. Etter jul har jeg hatt 2 (!!!) slike økter, som igjen vil si at jeg har gått glipp av 32. Så det var dette som stresset meg mest. For jeg vet jeg kan løpe langt, men ville kroppen tåle å løpe hardt langt?

Wings For Life er mitt favorittkonsept/løp. Det er et veldedighetsløp arrangert av RedBull som kjøres over hele verden på akkurat samme tid. Alt overskudd går til ryggmargsforskning, det er derfor de sier at du løper for de som ikke selv kan løpe. I tillegg er det kult at du løper så langt du klarer før mållinjen (en bil) tar deg igjen, det er ingen mållinje du skal nå. 

Det var en fest fra ende til aen. Vi startet klokken 8, og jeg satt ut i et heidundrende tempo. Her skulle det virkelig briste eller bære. Sammen med Ingrid (treneren min) hadde vi bestemt oss (oss og oss, hun hadde vell bestemt seg) for å ta det som et halvmaraton, så jeg skulle gi meg etter 21 km uansett. Dette fordi det krever mye kortere restitusjonsperiode i ettertid av løpet. Jeg var spent på om jeg i det hele tatt kom meg opp i den farten jeg pleier, men det gjorde jeg heldigvis. Om det var varmen som tok meg eller dårlig grunnlag, vet jeg ikke, men jeg kjente at det røynet på etter 10-15 km. Jeg løp på rett under 1.30, noe som jeg ikke er veldig stolt over, men forholdene tatt i betraktning så er det veldig bra. Guttene som var med på tur gjorde også en kjempe god innsats i en relativ hard og varm løype. 

Håper alle nyter været og fridagen, for i morgen smeller det igjen med hverdag J  

<3 T