Bevistgjørelse

Det moderne slaveri

Mitt desidert verste mareritt er at noen skal gjøre noe vondt mot mine nærmeste. Min familie, mine venner og ikke minst mine tantebarn. Jeg tror at denne frykten kombinert med at jeg har fått møtt ofre av det moderne slaveri har gjort at dette er blitt en hjertesak for meg. Da jeg var i Hellas i 2016 fikk jeg med mine egne øyne se hvordan jenter som var blitt satt fri hadde fått ødelagt sine live for alltid, bakmennene hadde dratt livsgleden ut av unge jenter, jenter som ikke lengre trodde at der var håp for dem, jenter som ikke lengre ville leve, jenter som ikke greide å se menn inn i øynene, for de hadde aldri i sitt liv møtt en mann som var til å stole på. De hadde blitt solgt av sine fedre, brødre og onkler, seksuelt mishandlet av politimenn (som er dem som egentlig skal holde dem trygge), hatt mange titalls seksualpartnere per dag 7 dager i uken. Historiene jeg ble fortalt er alt for drøye for filmlerret, men de er realiteten for mange millioner sjeler der ute.

Mitt alt, min prisesse

Mitt alt, min prisesse

Da jeg fikk møte disse jentene så fikk tallene og statistikkene jeg har hørt et ansikt. Disse ansiktene fikk meg til å forstå at bak hvert tall sitter en bekymret mor, en far, en venn. Mennesker som meg og deg, som fikk livene sine snudd på hode. Fra å ane fred og ingen fare den ene dagen til å sitte alene igjen uten noen forklaring den andre.

Menneskehandel er den mest voksende kriminaliteten i verden, og de sier at det hvert 30 sekund blir et nytt offer. Det har spredd seg så fort, og gevinsten for bakmennene er så stor. For det første er det mye lettere å frakte mennesker over grensene enn våpen og for eksempel narkotika. I tillegg kan et menneske selges flere ganger, det kan ikke andre døde ting.

Tenk om det hadde vært en av mine, tenk om min lille niese på 6 år skulle blitt solgt som en forbruksvare. Det høres så fjernt ut, men allikevel så nært. Vi skal ikke lengre enn noen måneder tilbake i tid før det var en restaurant i Stavanger som ble stengt nettopp fordi de hadde drevet med menneskehandel. Vi må åpne opp øynene, for det skjer rett utenfor dørene våre. Vi må bruke vår stemme for de som ikke selv kan, for sammen er vi sterke.

Våpenet vårt er bevisstgjøring, og det er nettopp det som er hovedmålet med Walk For Freedom som arrangeres i mange byer rundt om i hele verden 20 oktober. Jeg skal gå Walk For Freedom i New York, og jeg oppfordrer deg til å finne en by i nærheten og stille opp. Jeg vet at jeg alene er liten, men sammen er vi store og kan flytte fjell.. Jeg oppfordrer deg til å gå inn på denne siden , om ikke å registrer deg, men for å se og lære.

Takk for at DU bryr deg.

<3 T

Therese NordbøComment