Bli med å beveg kroppen

God onsdag alle sammen. I dag kommer et lite tips fra denne kanten. I vinterhalvåret er det ofte litt verre å komme seg ut enn på sommerhalvåret. Det kan ha noe med lyset, været, føret eller energien å gjøre. Men det er viktig å bevege seg uansett, og husk at litt alltid er bedre enn ingenting. Jeg personlig synes det er litt lettere å komme seg på en tredemølle enn å løpe ute når været motarbeider meg, dørstokkmila blir liksom litt mindre da.

Selv om det har begynt å bli lysere er det enda mørkt når vi kommer hjem fra skole og jobb, spesielt viss du er som meg, og ønsker å få i deg en middag før dagens økt står på programmet. Et annet pluss med tredemølle er at du kan gjøre det sammen med hvem som helst, for selv hvor ulik form dere er i kan dere fullføre hver deres kvalitetsøkt samtidig som dere trener sammen- vinn vinn situasjon.

Er du en av disse tredemøllehaterne kan økten selvfølgelig utføres utendørs også.

På mandag kjørte jeg denne økten, og jeg bestemte meg for å dele den med dere, men så gikk det litt i glemmeboken da jeg har vært på reis de siste tre dagene. Men her kommer den i alle fall, ta utfordringen og kjør den i dag.

Økten vil bli beskrevet på to forskjellige måter, en for deg som har løpt litt før og en for deg som er ny i gamet. Uansett hvilken form du er i vil denne økten gi deg utbytte, og fylle kroppen din med energi.

Stavanger halvmaraton.jpg

Langintervaller for deg som har løpt litt før

12 minutter oppvarming
(rå raskt eller jogg rolig)

15 minutter løp
(ikke løp for raskt, vi skal ikke bli stive, finn en fart du kan holde hele intervallet)

5 minutter rolig jogg
(pause)

15 minutter løp
(helst samme tempo som sist intervall, vi skal ikke over terskelverdi)

12 minutt nedjogg
(her kan du også velge å gå)

Langintervaller for deg som ikke er vandt med å løpe

12 minutter oppvarming der du går

15 minutter der du går fortere (kjenner du får puls)/løper

5 minutter der du går rolig
(pause)

15 minutter der du går fortere (kjenner du får puls)/løper

12 minutter gå ned

Så enkelt kan det gjøres, men allikevel så vanskelig! Bli med på leken. 

<3 T

Therese Nordbø2 Comments