Hei motivasjon

Først må jeg bare si tusen takk for alle de fantastiske meldingene jeg har fått i etterkant av innlegget jeg postet på fredag. Det gjør godt å lese, det er ingen hemmelighet, men vi som kjente Birger vet at han hadde villet at vi skulle jobbe videre, se fremover og nå målene våre. Så det skal jeg absolutt gjøre! Jeg skal ta ett steg om gangen og bli enda sterkere enn jeg noen gang har vært. Kanskje jeg kommer til å snuble noen dager, men det er livet. Da får jeg reise meg opp, koste av meg dritten på knærna og konsentrere meg litt ekstra om å ta det neste steget. For tunge dager det kommer det til å komme uansett, så det må jeg bare leve med!

IMG_5527.JPG

Nesten daglig får jeg spørsmål om hva som motiverer meg, hvorfor jeg gidder å gå på trening så og si hver dag, presse meg selv og hele tiden sette meg nye mål. Tidligere har jeg skrevet innlegg om nettopp dette (kan leses her). Der nevner jeg viktigheten med å finne noe du trives med, legge planer med andre, ikke sette deg for høye mål osv. Selvfølgelig er disse nøkkelpunktene enda viktige for meg, det er små ting som gjør hverdagstreningen lettere. Men etter at jeg satte meg ned for å tenke over hvordan jeg på ny kunne formulere motivasjonsbegrepet fant jeg ut at disse punktene faktisk ikke er det som driver meg mest, ikke er hovedfaktoren. 

IMG_5525.PNG

De som kjenner meg, eller har lest noen av innleggene mine, vet at jeg elsker å reise. Jeg elsker å se nye steder, oppleve andre kulturer og kjenne luktene som definere de forskjellige landene. Gjennom løpingen har jeg fått så utrolig fine og eksotiske opplevelser. Jeg har fått opplevd land og steder på en helt annen måte. Det trenger ikke være langt borte, et eksempel på dette er da jeg i 2015 deltok på Wings For Life for første gang. Jeg har bodd i Rogaland nesten hele livet mitt. Jeg har surfet på jærstrendene, jeg har stått på brett ned fjellsidene, men da jeg løp dette løpet fra Stavanger sentrum og ut Sola og langs strendene fikk jeg sett min by, mitt hjem, med helt andre øyne. Stedene du bare kjører forbi fordi du skal fra A til B fikk en helt ny dimensjon. En helt ny verden åpnet seg for meg, og det rett utenfor mitt eget vindu!

IMG_5523.PNG

Utenom Norge så har jeg fått sett nye og spennende sider av både Bulgaria, Hellas, Tyskland, Nedeland og Sri Lanka. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser. I år skal jeg løpe i blant annet Brasil og Island i tillegg til at jeg skal tilbake til Berlin. To nye land å oppleve. To nye kulturer å bli kjent med. Det er sant at jeg kunne reist dit selv om jeg ikke skulle løpe, men løpingen gir meg liksom en grunn, noe som kan forsvare all fartingen min. 

IMG_0003.JPG

Så mitt tips idag er: Finn deg en by du vil dra til. Inviter med deg en gjeng. Det finnes alltid et løp. Du trenger absolutt ikke være proff for å løpe i utlandet. Meld deg på, så har du både et mål å trene mot i tillegg til en helg å se frem til. Kombiner løpet med shopping og champagne, eller god mat. Jeg og Mari skal til Island sammen i august. Vi har helt forskjell målsetning på løpet, men sammen skal vi bli kjent med den Islandske kulturen. Vi skal spise lokal mat, vi skal ri på islandshester og bare kose oss. Om du velger Norge, Sverige eller ønsker å dra litt lengre, hallo gjør det, hopp i det, du kommer ikke til å angre. Alle byer har et løp. Gi foreningsturen en ny vri, eller gi en aktiv ferie i bursdagsgave til noen du er glad i. 

26814422_1703460006377892_4608705095948113137_n.jpg

Finn din indre motivasjon, det som treffer deg, og alt kommer til å gå mye lettere. Men for å ha sagt det, selv om du melder deg på et løp så kommer motivasjonen til å svinge, men du har iallefall noe å se frem til, noe som får deg til å fortsette.

<3 T

Therese Nordbø2 Comments