Styrketrening

Styrketrening. Ja hvor skal jeg starte?! Den har vært helt fraværende de siste månedene. Og skikkelig styrketrening har vært helt fraværende et helt år, tenk det!! Etter 12 år med systematisk styrketrening merker jeg at kroppen har forandret seg i løpet av dette året uten noe som helst løfting. Om den har forandret seg til det bedre eller det verre, det greier jeg ikke helt å bestemme meg for, og det betyr egentlig ikke noe heller. For jeg vet jo så godt at den kroppen jeg trang til håndballspilling er veldig annerledes enn den kroppen jeg trenger til løping. Så det er noe jeg bare har bestemt meg for å akseptere, og ikke tenke mer over. Men jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å ta opp jevnlig styrketrening igjen når løpeskoa blir mer en hobby en et verktøy for å nå målet mitt. For følelsen etter en hard styrkeøkt er ubeskrivelig, og det å føle seg robust og sterk er deilig. 

Hva er egentlig styrketrening?

Styrketrening er egeneltig veldig individuelt. Når jeg tenker styrketrening så tenker jeg tung trening der du løfter vekter. Få repitisjoner og lange pauser. Men styrketrening kan også være trening med egen kroppsvekt, crossfit, trening med strikk, baseøvelser, trening med en venn som vekt osv. På mitt treningsprogram som jeg får fra Ingrid står det 20 min styrketrening hver uke, men dette er kun med egen kroppsvekt med tanke på å styrke mage/rygg, legger, løpssteget og skadeforebygging.  

Her en dag kjørte jeg en slik styrketrening (som i mitt hode ikke er styrketrening, men som for all del er styrketrening). Det var kjekt å gjøre noe annerledes igjen, eller noe som bryter med all løpetrening, men fyttigrisen så svak jeg er blitt. Når jeg var sliten i armene etter 3 x 1 min planke i slynger, da er det noe galt, eller ikke galt, men da har kroppen endret seg drastisk. 

Den lille økten jeg gjennomførte så slik ut. Slyngeøvelsene kan lett byttes ut med andre mageøvelser, og da kan økten gjennomføres ute eller på stuegulvet

8 x 3 Marit Bjørgen i slynger (crunch med bakover-push)
3 x 1 min Planke i slynger
8 x 3 Liggende bensaksing på rygg i slynger
15 x 3 Magerotasjon med 5 kg vektskive
10 x 3 Tåhev
8 x 3 Ettbens knebøy (per ben)
12 x 3 Sidebøy med vektskive (per side)
10 x 3 Monsterwalk med strikk rundt bena

Det tar ingen tid, og krever minimalt med utstyr, og så gjør det veldig godt for en løpskropp. 

<3 T