En svett affære

Når du etter endt treningsøkt kan vri klærna og det fosser svette ut, ja da er det en eller flere av disse punktene som er årsaken:

Bra økt
Syk, og egentlig ikke burde trent
Fullt treningssenter
Dårlig lufting

Igår var jeg, kanskje ekkelt å si, men gjennomvåt av svette etter endt økt. Hadde noen vridd om klærna mine over hode mitt tror jeg faktisk at jeg kunne dusjet i min egen svette. Deilig!! Grunnen er faktisk veldig enkel, for jeg kan lett stryke punkt 2 og 3 av listen over, og jeg kom heller ikke på at det var noe særlig dårlig luft heller, så jeg stryker punkt 4 også. Så da står jeg igjen med punkt en, en bra økt! Økten var ikke lang, men beinhard. Kroppen var fin, men jeg hadde ikke sjanse til å gjennomføre hele økten, jeg er rett og slett for dårlig trent til det. Men selv om jeg ikke fullførte økten var jeg bare et stort glis etterpå. Glad, sliten og sulten. 

Det er verdens beste følelse, når du kjenner at du virkelig har trent. Derfor ønsker jeg å dele denne økten jeg hadde med dere.

Mølleøkt (som vil si at økten skal gjennomføres på en tredemølle):
10 min på 5.20 min/km
5 min på 5.00 min/km
5 min på 3.50 min/km
5 min på 5.00 min/km
5 min på 3.40 min/km
5 min på 5.00 min/km
5 min på 3.30 min/km
5 min på 5.00 min/km

5 min på 3.20 min/km
5 min på 5.00 min/km
5 min på 3.10 min/km
10 min nedjogg

Jeg gjennomførte de dragene jeg har merket ut med tykkere skrift. Etter 5 min på 3.30 min/km var pulsen min så mye over terskelverdi at jeg valgte å kaste inn håndkleet. Når du trener med så pass høy puls som jeg hadde gjort viss jeg fortsatte med 3.20 min/km ville økten gitt helt andre resultater enn det jeg som langdistanseløper er på utkikk etter.    

Så kjære Ingrid, her har du nok overvurdert mine krefter, da jeg gikk langt over terskelverdi på 3.30 min/km. Men jeg tar utfordringen, og gleder meg til jeg greier 3.10 min/km.

Test den ut selv. Dette er hastighetene som passer min kropp. Når jeg løper på 5 min/km så slapper jeg av. Finn dine verdier og kjør en tilnærmet lik økt. Jeg lover du får hjerte til å pumpe. 

Lykke til,

<3 T

Therese NordbøComment