Annerledes løpeøkt

Hei og hopp. Jeg synes det er på tide å dele en løpeøkt igjen. Økten jeg skal dele idag er en mølleøkt, og en økt jeg kjører jevnlig. Den går under kategorien middels tung, og er faktisk veldig artig. Jeg liker når ting skjer hele tiden i økten, da glemmer jeg litt ut at jeg trener. 

Vi skal idag bevege oss inn på tredemøllen. Økten starter veldig rolig, veldig rolig, og kommer til å bygge seg opp til en god hastighet. Det er viktig her at du gir deg før du går over terskel. Det vil si at du ikke skal bli stiv, og du skal kjenne at du tar i men at du har litt til å gå på. Hvilken hastighet du starter på er opp til hvilken form du er i, og jeg kommer til å dele to ulike nivåer til dere. Nivå en er for de som ikke er vandt med å løpe, nivå to er for de som har løpt en del før. 

Som jeg nevnte tidligere skal du starte veldig rolig. Litt lavere enn du pleier på en rolig løpetur. For hvert 5 minutt skal du øke hastigheten på tredemøllen med 0.10 min/km. Det vil si at viss du starter på 6 min/km skal du løpe 5 min her for så å øke til 5.50 min/km. Du løper så de neste 5 minuttene på denne hastigheten før du igjen øker til 5.40 min/km.. Dette gjøres i til sammen 60 min. En effektiv og god økt, og det er bare og prøve seg frem med tanke på hastigheten. Jeg anbefaler at du tar det rolig den første gangen du tester den ut, så kan du heller øke neste gang. 

Det er viktig å påpeke at du ikke skal spurte de siste 5 minuttene. Når du gir deg skal du kunne ta en til. 

Nivå 1:
(det er ikke noe nederlag om du må starte lavere enn dette, det går også an å gå økten, så lenge du økter med 0.10 min/km hvert 5 minutt)
8.00 min/km i 5 min
7.50 min/km i 5 min
7.40 min/km i 5 min
7.30 min/km i 5 min
7.20 min/km i 5 min
7.10 min/km i 5 min
7.00 min/km i 5 min
6.50 min/km i 5 min
6.40 min/km i 5 min
6.30 min/km i 5 min
6.20 min/km i 5 min
6.10 min/km i 5 min

Nivå 2:
6.00 min/km i 5 min
5.50 min/km i 5 min
5.40 min/km i 5 min
5.30 min/km i 5 min
5.20 min/km i 5 min
5.10 min/km i 5 min
5.00 min/km i 5 min
4.50 min/km i 5 min
4.40 min/km i 5 min
4.30 min/km i 5 min
4.20 min/km i 5 min
4.10 min/km i 5 min

Kjenner du at du begynte for hardt, og begynner å stivne, eller har du en pulsklokke som sier at du nærmer deg terskel før det har gått en time (før du har gjennomført alle rundene) er det bare å hoppe av der du befinner deg. Sist jeg kjørte denne økten måtte jeg droppe den siste for pulsen nærmet seg terskelverdien min. 

Lykke til, jeg lover, den er kjekk :) 

<3 T

Therese NordbøComment