Forsov meg til 18.00 treningen

Først vil jeg bare si at jeg aldri forsover meg, iallefall sjeldent. Det har faktisk bare skjedd en gang så lenge jeg kan huske, men igår skjedde det altså igjen, og det var ikke en gang om morgenen.. 

Det er virkelig lenge siden jeg har drevet med organisert trening merker jeg. Jeg har kommet inn i en rytme der jeg selv velger når jeg skal trene, og kan utsette det eller fremskyve det, alt etter hva som passer meg. Jeg har om mulig fått en enda mer egoistisk livsstil (mamma liker å kalle livsstilen min for egoistisk da jeg bare har meg selv å tenke på, og gratulere, nå etter at håndballskoa ble lagt på hylla har den blitt enda mer) enn jeg tidligere hadde. Igår presterte jeg å forsove meg til en trening jeg hadde planlagt å gå på i regi av GTI (som er en løpeklubb i Stavanger). En eneste dag på mange måneder hadde jeg ett bestemt klokkeslett å forholde meg til, failed. Grunnene til at jeg ønsket å få med meg denne økten var:

1. Det er et kult konsept, og jeg ville tipse dere om hvordan det var- for det er en god måte å komme seg ut på.
2. På programmet mitt stod det at jeg skulle ha langtur igår, og det er alltid gøy å løpe sammen med noen (og ikke minst, mye lettere å komme seg ut).
3. Jeg synes det er bra at folk stiller opp når det arrangeres fellestreninger og arrangementer.

Men sånn ble det nå absolutt ikke, beklager, men jeg ønsker allikevel å tipse dere om disse arrangementene som arrangeres med jevne mellomrom.

Det har seg sånn at arrangørene av diverse løp ofte arrangerer løypegjennomgang av løypa som en treningstur. På den måten kan du stifte bekjenskap med både løypa, andre som driver med løping eller bare bli innspirert til andre ruter enn den du normalt løper. Det var alltså et slikt arrangement jeg skulle delta på igår. Det var nemlig gjennomgang av tresjøersløypen, og siden det stod 18 km på min plan og mine såkalla venner sviktet meg igår var denne gjennomgangen med GTI på 21 km en perfekt erstatning. 

På vei hjem fra jobb planla jeg derfor denne deltakelsen med Sara. Deilig å spikre en plan, for det å komme seg ut på de lange turene alene er tungt, og spesielt når høststormen allerede har ankommet Stavanger (i slutten av mai, hva skjeeeer!!??). Med senkede skuldre spiste jeg en god og stor middag, med tanke på at den skulle holde et helt halvmaraton. Fikset litt ting hjemme, spraylakkerte faktisk nattbordene mine, og det ble en suksess. La meg på sengen for å skrulle litt på mobilen som lå til ladning der, og plutselig var klokken 17.55. Jeg hadde sovnet. Jeg innså raskt at det var umulig å få på seg treningsklær og komme seg til oppstartstedet på 5 min. Typisk! Før hadde vi jo faste treninger med håndballen hver dag og det fungerte det fint, men jeg er tydeligvis ute av trening på akkurat dette punktet. Uten å tenke meg om, i fare for å starte min evige utsettelseprosess kastet jeg i meg en yoghurt, tok på treningsklær (t-skjorten ble byttet ut med løpejakke for første gang på lenge), fyrte på lydboken og kom meg ut. Tror du ikke solen også kom frem, endelig litt medgang. Digg.

Løpenettet i Stavanger er bra, men det er ikke stort, så jeg møtte faktisk gjengen som var ute å løp tresjøersløypen to ganger i løpet av turen min. Men litt flau over å ha forsovet meg og litt for langt inne i lydboken jeg hørte på gjorde at jeg bare fortsatte på turen min alene istedenfor å henge meg på dem. 

Så det jeg egentlig vil si dere er at slike arrangementer er utrolig kjekke å delta på. Det er ikke alle som har folk rundt seg som liker å løpe, så her kan du stifte bekjentskaper med andre som deler dine interesser, du blir også presentert for en løpeklubb (for det er kanskje noe som hadde passet deg, å deltatt på noen fellesøkter i uken?!) og ikke minst, du får et lite spark bak til å komme deg ut. Jeg vet at både Spirit og GTI (og sikkert flere også) kjører på med slike testløp av løypen til diverse løp. Og ikke vær redd for at farten skal være for høy, det styrer du helt selv, og det er en fart for alle :) Følg med på facebook, det gjør iallefall jeg!

Min lærdom fra gårsdagen: sett på vekkerklokke selv om du skal hvile eller ikke!

Ha en fantastisk fin dag i solen!

<3 T