Godt grunnlag - bedre opplevelser

Lukk øynene. Pust inn nesen og ut munnen. Senk skuldrene. Glem alt rundt deg.. Igår var jeg endelig tilbake på Yoga. Etter å ha skulket sist uke (følte meg som den unnasnultreren) var jeg back in buisniss igår. Det er rart hvor lett det er å droppe timen når min faste partner er midt i eksamensstresset og ikke har tid. For det var det som skjedde sist uke. Jeg hadde tid, jeg valgte bare heller å ligge på sofaen og se en serie eller to. Men igår var jeg iallefall tilbake, og det er så utrolig deilig etterpå. Hvordan skuldrene bare senkes og tankene bare svever. Jeg var faktisk litt imponert over meg selv igår, da jeg greide å holde fokus ganske lenge. Sporet bare av tre ganger:

1. Da jeg åpnet øynene å la merke til at jeg så sykt sur ut når jeg slappet av i ansiktet
2. Da jeg så ned på tærna mine og syntes de var kjempe ekle
3. Da jeg la merke til at jeg hadde blitt litt brunere

.. å bare spore av 3 ganger er utrolig bra til å være meg. Så klapp på skulderen, jeg kommer meg. Det går kanskje sakte, men det går iallefall i riktig retning.

Men det jeg egentlig tenkte å snakke om idag, det var SIS Sportssenters slagord (eller er det slagord det heter?!). Jeg har lest det tusenvis av ganger, men igår når jeg igjen leste det fikk jeg en veldig a'haa-opplevelse.  

Godt grunnlag, bedre opplevelser
— SIS Sportssenter

For det er jo akkurat dette det hele handler om. Det å bygge et så godt grunnlag at du når målene dine, at du er rystet nok til å greie akkurat det du ønsker. 

Jeg ønsker å bli en god langdistanseløper. Men det nytter ikke å bare løpe, løpe og løpe. Siden det er maratonsdistansen jeg ønsker å perse på så betyr ikke det at jeg skal løpe 42 km hver eneste dag 365 dager i året. Da hadde jeg vært ødelagt før den første måneden var omme. Jeg må bygge en grunnmur som støtter opp om målet. For meg betyr det at jeg må bli mykere, sterkere kjerne, bedre teknisk, restituere, spise og ikke minst løpe. Det er viktig at du bruker litt tid på å finne ut hva du trenger, for du må velge grunnmuren som passer ditt mål og ikke naboens mål. For skal du bygge et firkantet hus nytter det ikke med en rund grunnmur. 

Så ja, igår fikk Godt grunnlag, bedre opplevelser et nytt perspektiv hos meg, og jeg skal ta det med meg videre. For slikt arbeid kan ofte være kjedelig, men utrolig viktig! 

<3 T