En første gang for alt: Terrengløp

Igår tøffet jeg meg med gutta. Eller det er mine ord. Skal jeg være litt mer realistisk så burde jeg startet slik: Igår sinket jeg gutta. For fyttigrisen hvor pinglete jeg er på å løpe nedover i terreng. Livredd for å falle, skli eller trokke over. Men la oss starte fra start.. 

Som de fleste vet så arrangeres Lysefjorden Inn hvert år. Det er et ultramaraton på 62 km med 2500 høydemeter. Utrolig fint område og kult løp. Jeg er jo absolutt ikke noe terrengløper, så har selv aldri vurdert å delta, men jeg kjenner mange som har deltatt og som virkelig skryter av det. Men tilbake til gårsdagen. Jeg og to kompiser (som begge skal delta i løpet i år) tok helligdagen i fjellene for å bli kjent med løypa. De som kjenner meg ble overrasket over at jeg var med på dette. Jeg liker å løpe og jeg liker fjellene, men når jeg går i fjellene så går jeg, når jeg løper så løper jeg, og da på vei eller grus. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg overrasket meg selv å sa ja. Jeg tror grunnen var at jeg trengte og ønsket litt forandring, men for å være helt ærlig, så vet jeg ikke! Men nå angrer jeg ikke, det var en fantastisk tur. 

Vi tok ferja fra Lauvik til Oanes kvart på ni igår, og startet å løpe nå vi gikk av ferja. For å få alt på det klare, så løp vi ikke helt inn, vi løp kun (eller kun og kun, det er jo absolutt nok) halvdelen av løpet. Der stod pappa klar for å frakte oss tilbake til ferja. 

Det var overraskende gøy, og jeg storkoste meg helt til vi skulle ned. For der var jeg ikke noe talent. Gutta hoppet så utrolig elegant fra stein til stein, og lett som bare det over røtter og myrer. Så kom Therese. Livredd for å skli på steinene og røttene. Jeg følte meg som en bestemor på 70. Det var fuktig og litt yr, så underlaget ble ganske sleipt. Kan jeg bruke det som en unnskyldning? Litt iallefall?!

Så nå er jeg blitt litt bitt av basillen. Iallefall så pass mye at jeg skal få tak i en løpesekk og et par terrengsko. Hvor mye de kommer til å bli brukt er jeg vel litt mer usikker på, men jeg må ha et par i skapet. 

Ha en fin langhelg, dere som har det. Jeg teller ned til helg :)

<3 T