Kick ass

Hva som fungerer for meg er kanskje ikke det som fungerer for deg. Det du liker er kanskje ikke det jeg liker. Det er det som er så gøy med å leve, at vi alle er så forskjellige men også så like. Dette temaet kunne jeg skrevet om i det uendelig. For er det noe som fascinerer meg så er det akkurat dette, men det får jeg eventuelt ta en annen gang. Idag tenkte jeg atter en gang å sparke igang uken med et nytt styrkeprogram. Selv om jeg nå i sesongen blir frarådet å trene så mye styrke som jeg ønsker, prøver jeg å presse inn så mye som mulig uten at det får negative konsekvenser for løpingen. Jeg sliter litt med det, det å følge fornuften og ikke hjerte. Det er så mye kjekkere, og lettere, å gjøre det du vil. Men vi vet jo godt at viss vi vil raskeste vei fra A til B kan vi ikke holde på å spore av hovedveien i hytt og pine, ta små avstikkere hele tiden. Sånn er det også med målene vi setter oss når det gjelder trening/idrett. Viss jeg hele tiden gjør små endringer som setter meg tilbake blir veien til målet mye lengre. Men jeg er absolutt for å gjøre det noen ganger, tror det er sunt for motivasjonen å kunne gjøre akkurat hva du vil- lystbetont trening. Men nå er jeg på avveie igjen. Det er en hard mandag idag, så det merkes godt på fokuset. 

La oss kicke igang med en aldri så liten styrkeøkt. Hiv o hoi så deilig det blir etterpå! Som jeg har nevnt tidligere, liker jeg å trene hele kroppen når jeg først trener styrke. For meg er det både tidsbesparende og motiverende. Og jeg har heller ikke noe mål om å bli sterkere i det ene eller det andre, så derfor gjør jeg det slik. 

A Markløft 4 x 4-6
B Knebøy/frontknebøy 3 x 6-8
C1 Utfall bakover m/vektstang 2 x 6-8 reps på hvert ben
C2 Step up m/kneløft m/vektstang 2 x 10-12 reps på hvert ben
D1 Pushups 3 x 8-10
D2 Roing i kabelapparat 3 x 8-10
E1 Rygghev med vekt* 3 x 10-12
E2 Pallof press 3 x 12-15 reps på hver side


* Hold topposisjonen i 1-2 sekunder ved å stramme skikkelig i setemuskulaturen. Utfør hver repetisjon rolig og kontrollert!

Som jeg også har forklart tidligere så er bokstavene rekkefølgen på øvelsene. A = øvelse 1. B = øvelse 2 etc. Står det A1 og A2 utfører du øvelsene i supersett = Øvelsene utføres rett etter hverandre med maks 5-10 sekunders pause i mellom. Mellom settene med 6 rep og oppover bør du ha en pause på 1-2 minutter. Mellom settene med 4-6 repetisjoner bør pausene være helt oppe i 2-4 minutter (det kan være krevende når du er alene). 

Lykke til, og kick ass!

<3 T