Naprapaten tipser: Kinesioteip av hamstring

Alle har vell sett den fargerike teipen som pryder alt fra mosjonister til toppidrettsutøvere, og har faktisk også funnet veien til catwalken (noe jeg synes er litt smårart). Jeg er stor tilhenger, og har i mange år brukt den aktivt viss jeg har hatt skader eller kjent noen vondter. Om den virkelig fungerer, eller om det kun er psykisk, vet jeg ikke. Men hvem bryr seg om det? Idag kommer naprapat Lise (fra Fokus Naprapatklinikk) med et lite tips om hvordan kinesiopteip kan brukes til å behandle hamstringen: 

Kinesioteip på hamstrings kan være et effektiv hjelpemiddel for en hamstrings som kjennes øm og støl, lugger litt ved raske drag,  eller som en del av rehabiliteringen ved en strekkskade.

Teipen reduserer belastningen på muskelen, og gir økt sirkulasjon.

Fargen på teipen har ingenting å si i fht effekten, bare FASHION! Så husk å velg den fargen som passer best til løpeskoene dine!

NB: Har du fått en akutt strekk i hamstrings der det oppstår hevelse, fargeforandring, problemer med å gå pga belastning av hamstrings anbefaler vi at du tar kontakt med din naprapat eller annen helsepersonell for en sjekk av omfanget av strekkskaden, og få riktig veiledning på rehabilitering som behøves.

Nedenfor kommer et bilde av en enkel måte å teipe bakside lår/hamstrings.

For å få  optimal effekt bør du ha hamstrings i noe utstrekt posisjon. Så ved påførelsen av teip kan du flektere/bøye overkroppen framover. Teipen legges på med ca 25-50% av full strekk i teipen. 

Håper du lærte noe nytt. Et lite tips er å søke på google, da kan du se både behandlinger av det ene og det andre. Ha en fortsatt fin dag.

<3 T