Let's talk about hair

Gratulere med gårsdagen alle sammen :) Håper dagen levde opp til alles forventning, og at alle koste seg mye sammen med venner og familie. Nasjonaldagen vår er liksom blitt en kosedag, og mamma har alltid sagt at dette er dagen der du kan spise hva du vil og i hva doser du vil uten at du legger på deg. Sant eller ikke sant, det er en kjekk regel å leve etter. 

Eneste bunadsbilde jeg hadde!

Eneste bunadsbilde jeg hadde!

Igår traff jeg på en jente, en søt jente, som sa at hun leste denne bloggen. Akkurat det gjør meg utrolig glad. For det er ingen selvfølge at folk gidder å gå inn å lese her, og det er iallefall ingen selvfølge at folk jeg ikke kjenner gidder å lese om hva jeg skriver. Hun var akkurat utdannet PT og trente selv veldig mye, men hadde et spørsmål:

Hvor ofte vasker du håret i løpet av en uke?

Selv syntes hun det var et litt dumt og flaut spørsmål, men jeg forstår godt hvorfor hun spør, og jeg tar det opp her fordi det kan godt være det er andre der ute også som lurer på det samme?! For når du trener to ganger til dagen blir det mye dusjing, og du trenger ikke være utdannet frisør for å vite at å vaske håret to ganger til dagen ikke er bra for håret. 

Helt fra jeg var liten har jeg vært velsignet med tykt og bølgete hår, og har aldri sett det fett. Jeg lærte tidlig av en frisørmor at å vaske håret hver dag ikke var bra. Fra jeg startet med to treninger/dusjinger til dagen noen dager i uken har jeg gjort meg opp en del egne erfaringer. Men dette er jo veldig individuelt, da alle har ulike hårtyper. 

I snitt per uke vasker jeg vell håret 1 til 2 ganger. Men jeg bruker balsam mye oftere. Har jeg hardøkter der jeg svetter mye vasker jeg det, bløter det iallefall og bruker balsam. Har jeg en helt rolig økt uten noe særlig svette (jeg svetter ikke mye generelt) så lar jeg vær å bløte det i det hele tatt. Dette fungerer veldig bra for meg, og jeg anbefaler deg å kutte ned på shampooen viss du er en av dem som vasker det hver dag. 

Jeg har ingen fasit, men jeg har gjort meg opp en del erfaringer. Så er det noe du lurer på, så ikke vær redd for å spørre. Vet jeg det ikke selv så kontakter jeg noen jeg tror og håper vet det :)

Ha en fin 18 mai, så håper jeg vi får sett solen etterhvert!

<3 T