Siste uke før nedtrapping

 

Palmesøndag. Påske. Vår. Tre fantastiske ord som gir en helt spesiell ro. For meg symboliserer de familietid, glede og forventning, men noe jeg glemmer vært år, er at på denne tiden kommer også allergien. Denne uken har jeg til tider vært helt slått ut av allergi, og det har gjort stort utslag på treningen min og energinivået. Men jeg skal absolutt ikke klage, for har en ørliten light versjon, men allikevel utrolig irriterende. 

Siden det nærmer seg løp skal jeg ikke lenger trene noe styrke, kun litt core og litt med strikk. Jeg kjenner at jeg savner avbrekkene styrketreningen gjør med all løpetreningen. For all del, jeg vet at det er løping jeg driver med nå, men det er alltid deilig å bryte opp med noe helt annet et par ganger i uken. Men det er jo alltid bra å ha noe å glede seg til, så jeg starter opp igjen med godt mot når kroppen har restituert seg etter løpet. 

Så selv om jeg ikke hadde styrke, så startet mandagen veldig bra. Faktisk kjempe bra (og det gikk kun en vei etterpå). Godt tempo, deilig vær og et godt uthvilt hode, det er sånne dager du lever for, eller, det er sånne dager iallefall jeg lever for. 

Tirsdag, total motivasjonssvikt. Det var mye styr på jobb og jeg er ikke så flink til å legge det fra meg når jeg drar hjem. Jeg kverner videre på problemene for å bestandig komme frem til en løsning. Trett. Når jeg har sånne dager tyr jeg som regel til kosemat til middag, som jeg så godt vet at fører til enda lavere energinivå. Jeg kledde meg i treningsklær klar til å ta fatt på intervallene, la meg under dynene og leste i boken min. Timene fløy avsted. 1-2-3 timer, og jeg måtte på ny spise før jeg kunne komme meg ut. Spisingen førte jo til enda mer utsetting. Men jeg kom meg faktisk ut. Fikk løpt 1000 metrene i kveldssol, og selv om det var en kamp å komme seg ut, så vant jeg den. Eneste som var litt kjipt var at jeg ved denne utsettingen gikk glipp av min faste Yin Yoga på SIS. Det var faktisk utrolig kjipt. 

Jeg tok med meg utsettingen til onsdag jeg, men heldigvis klarte jeg å tvinge meg ut litt tidligere enn dagen før. Men kampen som jeg på tirsdag måtte ha med dørstokkmila måtte jeg ha med meg selv og noen forferdelig tunge ben denne onsdagen. Jeg kjempet desperat en kamp for å overvinne hver kilometer. Jeg kom heldigvis seirene ut, og alle de 14 kilometrene ble overvunnet, men jeg gav etter og droppet stigningsløpene jeg skulle hatt etterpå. 

Så kom det endelig et lyspunkt, og jeg vet egentlig hvorfor. Torsdag var det på ny tid for intervaller, men på grunn av storm og regn ute ble de inne. Jeg og Ester hadde en treningsdate og da er det bare å hoppe i bilen på bestemt tid, og det er så deilig. Du slipper å tenke, du slipper å finne ut at du heller vil andre ting. Jeg løp 300 metre på tredemøllen mens hun løp 14 km rolig. Selv om jeg hørte min musikk og hun hørte sin, så er det noe med det å ha lag. 

Fredagen kom, og endelig helg. Kroppen kjentes grei ut igjen, og jeg hadde min 15 km rolig tur om morgenen før jobb. I og med at jeg ikke hadde fått presset inn noe yoga eller tøying denne uken så måtte det bli sånn da ettermiddagen skulle vies til den type trening. I tillegg skulle jeg til naprapat Lise etter jobb, og etter slike timer går kroppen min i dvalemodus, så det er greit å være ferdig med treningen før det.  

Krysse fingrene for god massasje imårå, beina er kjempe slitne!

Jeg sendte denne SMSen til Lise på torsdag, og tror du ikke jeg fikk kjempe god behandling. Litt vondt også, men hun fokuserte på god massasje. Selv om jeg vet at det må gjøres hardt for å få løsnet opp vondtene så var jeg bare ikke klar for det denne dagen. Jeg fikk meg også gul påske kinesiotape, den fargen har jeg aldri prøvd før, små barn store gleder! ;) 

Etter timen hos Fokus Naprapatklikk var det duket for å få inn litt bøy og tøy. Har jeg bestemt meg for å få inn en time i uken så skal jeg det. Jeg gikk inn på timeplanen til SIS og fant en stretchingtime som passet perfekt. Litt usikker og litt forsiktig møtte jeg opp uten noen partner, da jeg etter utallige telefoner hadde fått like mange nei. Heldigvis for meg var det et kjent ansikt som møtte meg i døren og som skulle ha timen. Hun åpnet også med å si at dette var en litt mindre spirituell Yin Yoga. Jeg kjente at skuldrene sank mange hakk og jeg ble ti kilo lettere. Dette er jo noe jeg kan, og ikke minst, noe jeg liker. Timen var fantastisk, og min stramme bakside fikk virkelig kjørt seg. 

Lørdag og allergismell til de grader. Selv om jeg hadde sovet flere timer enn jeg normalt pleier så var jeg så trett, og det er så ulikt meg. Jeg spiste frokost, sov på sofaen og så Solsidaen de minuttene jeg greide å ha øynene oppe, før jeg igjen sovnet. Spiste lunsj, og fortsatte med samme aktivitet etterpå, sov, såg Solsidan (forresten, hysterisk morsomt) og sov litt til. Prøvde meg på løpeøkten jeg skulle ha. Men hverken kropp eller hode hang med. Det ble 1 km jogg og 1 km der jeg gikk. For jeg måtte jo komme meg tilbake til bilen igjen. Tok turen til Apoteket med rennende øyne (eller kun det ene øyet) og fortvilelse i blikket. Forresten kun en liten bisetning her. Skal dere på Apotek i Stavanger så elsker jeg det på Madla Amfi. De er så hyggelige og ikke minst hjelpsomme. Hjem fikk jeg med meg alt som kan gjøre en allergihverdag bedre, så nå krysser jeg alt jeg kan for en bedre Søndag og en enda bedre kommende uke. Jeg følte meg allerede bedre da vi var ute å spiste lørdagskveld, men så er jo jeg flink til å føle meg sykt bra fort for så og få en enda større smell etterpå. 

Som sagt, idag er det palmesøndag, og jeg ser ut fra alt jeg har skrevet at jeg har mye på hjertet idag. Jeg sitter her trett i trynet med påskekoppen min foran meg. Været ser helt greit ut, og jeg gleder meg til å ta fatt på den siste rolige langturen min før løpet om NØYAKTIG 2 UKER (shit, det kom jeg ikke på før jeg skrev det akkurat nå). Jeg og Ester skal løpe klokken 14.00 idag. Hun er så søt. Kommer hjem fra hytten for å løpe langtur, for hun synes det er så mange bakker der hytten er <3 Men jeg setter jo veldig pris på det, så slipper jeg å løpe alene. 

Ha en velsignet og fin påske dag, så snakkes vi. 

<3 T

 
Therese NordbøComment