Hyttestyrke

 

For meg er påske hytte, sne og familie. Pølser, appelsiner og kvelder fullt med krangling etter uenigheter eller dårlige tapere når vi spiller. Viss pappa har fått det som han vil er hytten alt for varm og shorts er det eneste alternative som er mulig å leve i. Dette elsker jeg, og jeg ser frem til å suse opp til hytten på onsdag eller torsdag. Selv om det er ferie er det veldig godt med bevegelse, og jeg prøver bestandig (ofte til ingen nytte) å få med meg folkene på en liten styrkeøkt på stuegulvet eller ute i solen på terrassen (siste alternativ er best, men det er ikke så lett å styre den parten). 

Idag vil jeg derfor dele et program med dere som kan pakkes med til hytten, eller gjøres hjemme i egen stue. Det eneste du trenger er din egen kropp og litt plass. 

3 x 45s vanlig planke
3 x 16 sideliggende bekkenhev (per side)
Ligg på siden og støtt deg mot den ene albuen. Finn nøytralstillingen av ryggen og bekken. Hev bekkenet til kroppen er strak, for så og senke igjen. Gjør dette 16 ganger før du snur å gjør samme på andre siden. 
3 x 30s planke med løftet ben (per ben)
Stå på tær i en normal plankeposisjon (pass på ryggen). Løft det ene benet slik det blir en forlengelse av kroppen. Stå sånn i 30 sekunder før du bytter ben. 
3 x 12 ettbens knebøy (per ben)
Stå på ett ben med knær og tær pekende rett frem. Strekk ut det ene bene og forsøk å hold det strakt foran deg gjennom hele øvelsen. Gjør en knebøy på ett ben. Pass på å holde knær over tær. 
3 x 16 push ups med bena på benk (eventuelt 3 x maks)
Plasser hendene i mer enn skulderbreddes avstand og sett føttene på en benk. Ta så rolige og kontrollerte armhevinger.  
3 x 16 push ups med rotasjon
Stå i vanlig push ups posisjon (uten bena på benk). Senk kroppen ned mot gulvet og press tilbake, uten å knekke i hoften. I sluttposisjonen roteres overkroppen, ved at men legger vekten over på den ene armen og svinger den andre armen opp mot taket. 
3 x 12 hip thrust med ett ben opp (per ben)
Plasser fotsålene på gulvet og armene ut til siden. Strekk det ene benet og løft bekkenet opp, senk så rolig ned 12 ganger før du bytter ben

Wohoo, en god helkroppsøkt på en, to, tre. 

Ha en god påskeferie :)

<3 T