Avansert maskin

 

Jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for kroppen vår. Hvordan den fungerer. Alt den kan lære seg. Alt den tåler. Alt den husker. Til mer jeg tenker over det jo mindre forstår jeg, og jo mer ønsker jeg å forstå. Er det noe jeg vet jeg skal (når jeg får litt bedre tid) er å ta noen studiepoeng i nettopp dette temaet. Anatomi, ernæring, PT. Nå vet jeg at mamma kommer til å riste på hode, for hun vet at jeg elsker å studere, og at jeg kunne tenkt meg å studere alt på denne jord. For det skal nemlig ikke så mye til for å friste meg, men akkurat dette har jeg tenkt en del på. For når jeg legger ned så mye arbeid og tid i trening, hvorfor ikke forstå bedre hva jeg gjør og hvorfor jeg gjør det?! For hva betyr egentlig inntak av de ulike næringsgruppene for prestasjonene mine? Hva skal til for at jeg greier å få kroppen min til å yte sitt beste, få ut sitt fulle potensial?

IMG_2028.JPG

Det er mange ressurssterke personer der ute som kan veilede meg i dette. De kan absolutt alt om sitt fagfelt. Det finnes også enda flere der ute som liker å tro og si at de vet absolutt alt om sitt fagfelt, og dessverre også utfor sitt fagfelt. Du kan lese hvilken avis eller blad du ønsker og jeg skal vedde på at det står et eller annet om hva du må gjøre for å bli best til å løfte, til å løpe, til å gå på ski. Hvordan du raskest mulig når målene dine. Men problemet mitt er at jeg ikke ønsker å nå det raskest mulig, jeg ønsker å bruke tid for å stabilisere meg der oppe. Og jeg ønsker å greie å skille disse artiklene fra hverandre, klinten fra hveten!

Jeg ønsker ikke å bli en slik person som jeg beskrev over. Verken den som går offentlig fordi den vet eller den som går ut å sier at den vet. Jeg ønsker ikke å jobbe med dette, men jeg ønsker å kunne bruke det i mitt arbeid med meg selv. Forstå hvordan dette mesterverket av en kropp (for ja, kroppene våre er litt av noen mesterverk) fungerer. Bruke denne kunnskapen til å nå målene jeg setter meg selv, slik at resultatet blir enda bedre. Jeg har også lyst til å kunne stille kritiske spørsmål til ting jeg får fortalt at jeg bør gjøre. Ikke for å være kverulant, men for å lære enda mer, og for å se at det er dybde i det som blir sagt. 

Kroppen er en maskin, en avansert maskin. Det er ikke mye du ikke kan kjøpe for penger, men en helt ny kropp er en av de få tingene. Ja jeg vet du kan kjøpe deler til kroppen, men ikke alt. Etter mange års bekjentskap vil jeg våge å påstå at jeg er den som kjenner kroppen min best, men allikevel så kjenner jeg den ikke godt nok. Det er så ufattelig mange deler og prosesser som foregår der inne, som jeg kan utnytte bedre enn jeg gjør idag.

Nå skal jeg slutte å surre rundt. For dette ble egentlig bare noen linjer med hva som sviver i hode mitt denne tirsdagen. Pris deg lykkelig viss du ikke ønsker å vite hvordan alt fungerer, viss du ikke tenner på alle studiene som finnes. Men jeg tuller virkelig ikke, dette er noe jeg skal gjøre, og det står på listen min om ting jeg skal starte med i 2017, selv om at jeg er redd for at det kan drøye til årsskifte 2017/2018.

<3 nerdeT   

 
Therese NordbøComment