Savn

 

Det er så utrolig irriterende, hvordan hodet mitt er skrudd sammen. Hvordan jeg misliker noe så utrolig sterkt men savner det med en gang det ikke er en del av hverdagen min. Ja, det er mandag, og ja jeg snakker om styrketrening. Nå er det rundt tre uker siden sist økt, og jeg kan ikke få sagt det nok hvor mye jeg savner det. Hvor lyst jeg har på en real styrkeøkt. Cry me a river! Nå er det nok syting, måtte bare få det ut. Men jeg lover dere, i løpet av denne uken skal jeg ta knebøy og markløft til det tyter ut av ørene mine! 

Selv om ikke jeg kan kjøre styrketrening for øyeblikket så betyr det ikke at dere ikke kan. Sist uke var jeg og Ester på Fresh, og jeg fikk kjøre en styrkeøkt på henne. Jeg var utrolig misunnelig, men allikevel følte jeg at det hjalp å bare være der. Pushe og hjelpe henne. Jeg tenkte at jeg skulle dele økten vi kjørte med dere. Når jeg satte opp programmet så valgte jeg ut fra hva jeg liker. Hun har ikke trent så mye styrketrening tidligere, så vi fokuserte mye på teknikk og pusting/holdning under løftene. 

For selv om styrketrening handler om å løfte, og for mange, løfte tungt. Er det mye viktigere at løftene blir gjort riktig, og at du lærer deg øvelsen før du kaster på mye kilo. Rett rygg. Skuldrene bak. Pust inn og stabiliser før du gjennomfører øvelsen. Pass på at knærna ikke faller innover, og at du ikke mister ryggen midt i øvelsen. 

4 x 4 Knebøy
3 x 8 Militærpress
4 x 4 Markløft
4 x 4 Benkpress
2 x 12 Sidehev (per side)
2 x 8 Kne til bryst i slynger
2 x 8 Kne til bryst med svømmespark i slynger

Vi kjørte på med tunge vekter (der jeg sikret henne og hjalp til på siste repetisjon) og lange pauser. For til tyngre du løfter og færre repetisjoner jo lengre pauser bør du ha, slik at kroppen får hentet seg inn mellom settene.  

Test den ut da vell :)

<3 T
 

 
Therese NordbøComment