Endelig ny intervallutfordring

 

Fredag og vår og alt ligger tilrette for en liten løpetur ute i frisk luft. Nå er det lenge siden sist intervallutfordring, så det er virkelig på tide. Sammen skal vi kickstarte helgen, og ikke minst våren, på best mulig måte.

Jeg har tidligere fortalt en av mine favorittintervaller, nemlig pyramideøkten.  Idag skal vi gjøre noe i samme stil, bare vi skal ha litt lengre intervaller. Når vi øker lengden på intervallene skal farten senkes litt. 

10-15 min lett jogg/gå fort som oppvarming
2 min løp - 1 min pause
4 min løp - 2 min pause
6 min løp - 3 min pause
4 min løp - 2 min pause
2 min løp - 1 min pause
10-15 min lett jogg/gå fort som nedtrapping

Som jeg alltid maser om er det viktig å få opp pulsen under intervallene, men ikke løpe seg stiv. I pausene bør du bevege deg rolig. Er du ikke komfortabel med å løpe så gå intervallene. Da øker du tempoet til rask gange. Det er viktig at du har fartsforandring på intervallene og pausene. 

Lykke til. Fytti så deilig det er etterpå!

<3 T

 
Therese Nordbø1 Comment