Kontrasten er så stor

 
Sammen skal vi bringe en slutt på slaveriet akkurat nå gjennom bevisstgjøring, forebygging og ettervern.

A21 ønsker å de sårbare, redde ofrene og gjenopprette de overlevende. Med andre ord de deler prosessen deres inn i tre faser. De ønsker å være med å forebygge kriminalitetet, spre bevisstgjøring slik at det blir vanskeligere for bakmennene å gjøre hva de gjør. Videre vil de redde menneskene som allerede er blitt ofre for det moderne slaveri. Til slutt vil de, og det jeg nesten synes er det viktigste, legge til rette og hjelpe de som er blitt reddet til å starte opp livene sine igjen. For det har vist seg at det er vanskelig å bli en del av det normale livet igjen.

Idag vil jeg dykke litt ned i fase en.. 

Å nå de sårbare. Det handler om å stoppe human trafficing før det hele starter. Millioner av menn, kvinner og barn er blitt reddet på grunn av forebyggende arbeid. Kun i 2016 har 1 341 126 mennesker blitt nådd ut til ved hjelp av forebygging og bevisstgjøring, og over 30 535 studenter ble bevisstgjort gjennom forskjellige skolearrangementer. Bevisstgjøring reduserer sårbarheten. 

Dersom vi gir utdanning til folket vil risikoen bli betydelig redusert for menneskehandel
— Nicole (satt fri fra menneskehandel)

Walk For Freedom er det største bevistgjørings arrangementet som blir gjennomført. Globalt i over 300 byer i 40 land går tusener av mennesker stille i tog for å demonstrere mot menneskehandel hver oktober hvert år. Samtidig blir det gjennomført en sosial media kampanje, som i år nådde ut til over 60 millioner mennesker. Begge disse to tingene er med på å bevisstgjøre verdens befolkning. A21 tror, jeg tror, vi tror, at akkurat bevisstgjøring er nøkkelen, er nøkkelen til å nå målet om å bekjempe slaveriet. For mennesker er ingen salgsvare, og skal heller ikke bli noen salgsvare.  

De siste årene har millioner av flyktninger blitt fordrevet. Dette er mennesker som er desperate. Mennesker som lengter etter trygghet, sikkerhet og håp. Mennesker som vil gjøre alt for å kunne gi en lys fremtid for sine familier. Hellas har hatt en sentral rolle her. Over en million flyktninger har krysset grensen kun i 2015-2016. I følge UNHCR har 5 022 flyktninger forsvunnet i løpet av 2016. 5 022 individer som bare plutselig er blitt borte. Flyktninger er et lett bytte for menneskehandlerne. Derfor har A21 satt opp Freedom Containere i de hardest rammede områdene i Hellas. Disse kontainerne tar for seg tre viktige formål:
1. Lære flyktninger om menneskehandel, slik at de kan beskytte sine familier
2. Gi tilgang til rent vann
3. La flyktninger å nyte en varm dusj i midten av vinteren

For å nå barna, som faktisk er de mest sårbare her, er det blitt laget tegneseriebøker som er utformet for å informere dem om bakmenn på en lett forståelig måte. Den illustrerte boken forteller om reisen til en flyktningfamilie som forlot sitt hjem og ble innlosjert i en flyktningsleir. Videre viser den barn som blir kontaktet av en fremmed, og hvordan barna reagerer på potensielt farlig situasjon. Ved å fremheve faren for utnyttelse, heftet redusert sårbarhet. Barn fortjener å være barn. Og derfor er jobben med å beskytte dem fra slaveri viktigere enn noen ting.

Det er så mye som kan gjøre, så mye som bør gjøres. A21 har startet, men det er langt å gå. De kan ikke gjøre det alene, men sammen kan vi gjøre mye.

SLAVERY ENDS HERE.

<3 T

 
Therese NordbøComment