Forbedringspotensial

 

Er det noe jeg har funnet ut de siste månedene så er det at å bli en god løper krever utrolig mye mer enn kun å løpe. Til mer jeg løper til flere oppgaver får jeg. Så jeg føler egentlig at til bedre løper jeg blir til dårligere blir jeg. Haha, det var kanskje litt dårlig formulert. Men jeg føler iallefall at jo mer jeg trener til mer pirk kommer det fra alle kanter. Jeg vet jo at de bare mener det bra, men treffer de meg på feil dag kommer et kvekk tilbake. Teknikk, holdning, skadeforebygging, for stiv, blablabla. Trener, naprapat, venner, ja det kommer kommentarer fra alle kanter.

Da vi var på Gran Canaria hadde jeg med meg en konstant kommentator på alt jeg gjorde, og det er kanskje det eneste negative med å ha en treningsvenn som er kiropraktor, og som er flink med trening. Han prøvde iallefall så godt han kunne å pakke kommentarene inn litt finere, men etter at du har hørt 

Therese, du har et forbedringspotensial her..
— Kyrre

ca 100 ganger til dagen forstår du at disse såkalla forbedringpotensialene dine er ting du må jobbe med, og det raskt som fy. 

For stiv, rumpa ikke langt nok bak på knebøy, rettere i kroppen, faller ned når du løper.. Blablabla.. Så ja jeg har nå forstått at jeg må legge ned litt ekstra arbeid på enkelte ting. Jeg må rett og slett investere litt i grunntrening og basetrening. 

Jeg har derfor satt opp en liste over mine svake sider, altså formulert på en litt finere måte, en liste over mine forbedringspotensial. Jeg skal ta for meg punkt etter punkt for å bygge en god grunnmur, en kropp som tåler all treningen og en kropp som kan nå potensialet sitt. 

1. Mykere
Jeg må rett og slett bli mykere, punktum.
Starte med Yoga og Stretching. Ikke for høye mål i starten, men prøve å få inn en fast økt i uken.

2. Aktivere setemuskulaturen
Gjøre øvelser med miniband hver dag, iallefall ofte.
Har en skjevhet i ryggen og derfor viktig å få aktivert sete. 

3. Løpssteget
Tenke teknikk når jeg løper og få inn litt spenst etter en lett økt i uken.

4. Coremuskulatur
Ikke glemme ut å trene mage og rygg uansett hvor kjedelig det er. Prøve å få inn slyngetrening. Kan flettes inn i styrketreningen. Får da også "gratis" balansetrening. 

Jeg tror dette holder. Jeg kjenner meg selv ganske godt, så om det blir for mye blir det ikke gjort. Nå skal jeg ta for meg punkt etter punkt og flette det godt inn i rutinene mine. Det blir nok bra til slutt. Gleder meg veldig til å høste resultatene, og krysser fingrene for at jeg raskt kan se litt forbedringer. Det er alltid mye kjekkere og mer motiverende når du ser at det du gjøre gir resultater!

<3 T

 
Therese NordbøComment