Takk Stavanger

 

Eiganes. For øyeblikket er du for meg verdens beste plass å bo på. Nært sentrum, men allikevel ikke i sentrum. Rolig, men allikevel lek og moro. Mange fine hus og majestetiske hager. Trær og blomster, og folk som smiler og sier hallo. Men allikevel, det jeg setter mest pris på er den korte avstanden til så mange fine turområder. Grøntområder og turnett ligger så lett tilgjengelig. Med kun noen få minutters gange fra stuen min kan jeg leke meg både rundt det lille og store Stokkavannt, Hålandsvannet, Mosvannet, Godalen og Ullandhaug. Kilometre på kilometre kan jeg legge bak meg på godt tilrettelagte grusstier. Dette er ikke noe alle byer kan skryte av. Selv om jeg til tider er mektig lei av disse vannene (og akkurat nå, er det Stokkavannet jeg ikke orker tanken på) er jeg i bunn og grunn utrolig takknemlig for mulighetene de gir meg, og hvor enkel de gjør treningshverdagen min. 

"Ta bilde sånn de ikke ser hvem det er"..

"Ta bilde sånn de ikke ser hvem det er"..

I starten av juni i fjor åpnet en ny turløype her i området, Hafsfjord-turvei, og den anbefaler jeg virkelig alle å teste ut. Du kan både gå, løpe, sykle eller se på de fine husene som ligger langs fjorden. Den består av noen fantastisk fine broer som i seg selv er grunn nok til å ta turen. Den har rett og slett det lille ekstra. Jeg er så glad for at Stavanger kommune ønsket å investere i denne veien. For de investerte ikke bare i en promenade, de investerte også i innbyggernes helse. Det er ingen steder jeg treffer mer mennesker enn når jeg løper/går her. Selv om jeg av og til irriterer meg grønn når jeg må løpe slalåm mellom folkemengder, hoppe over hundebånd eller stoppe opp for syklister, så gjør det meg glad å se så mange mennesker som er ute. Så mange som benytter seg av mulighetene vi har rundt oss. Så takk Stavanger, takk for at dere tok dere råd, takk for at dere så nytten og gleden denne nye turstien ville gi folket. 

Så konklusjonen er så latterlig lett, jo bedre tilrettelagt det blir, jo flere bruker det. Og selv om ikke trening er for alle, så har alle veldig godt av å komme seg ut i frisk luft. Bevege litt på skrotten.

Ta deg en tur, du kommer aldri til å angre.

Min bønn til andre kommuner, se og lær. Ingenting er bedre enn å investerer helse og trivsel.

<3 T 

 
Therese NordbøComment