Pulsklokke

 

De siste ukene har jeg fått en del spørsmål angående pulsklokke. Hvilken jeg bruker? Hvorfor jeg bruker akkurat den? Trener jeg aldri uten? Går jeg med den til vanlig? Hva skiller de dyre klokkene fra de billigere?

I mitt hode er dette veldig individuelt, og mine svar er ingen fasit. Men ut fra antall timer jeg har brukt pulsklokker og antall klokker jeg har hatt, så har jeg gjort meg en del tanker om det ene og det andre. En del tanker som kun er pleasure men også en del nyttige ting. 

For å starte helt fra starten.. Jeg bruker så og si alltid pulsklokke, og har gjort det i mange år. Håndballtreneren vår var veldig streng på akkurat dette med hvilken sone vi lå i når vi løp, så etterhvert ble det en vane. Men bruken har endret seg litt, etter at jeg har blitt mer kjent med kroppen min, så bruker jeg nå pulsklokken mer til GPS (tracke hvor langt jeg løper) enn å følge med på pulsen til en hver tid. For jeg kjenner på kroppen når jeg ligger for høyt på en vanlig løpetur. Når det kommer til intervalltrening har jeg aldri en økt uten tilgang til å se hva pulsen ligger på. 

Polar v800

Polar v800

Når det kommer til hvilken klokke som er den beste, er det veldig smak og behag. At det er stor forskjell på de billige og de dyre klokkene er ikke til å stikke under en stol, og at de billige er gode nok for mange er heller ingen løgn. Det kommer helt an på hva du skal bruke den til, for du får det du betaler for, som regel. De viktigste parametrene for meg når jeg skal velge klokke er:

Viser nøyaktig puls
Behagelig å ha på
Finner fort GPS signaler
Lang batterilevetid

(Ser fin ut)

Etter Amsterdam maraton i oktober 2016 syntes jeg at jeg fortjente en belønning, og kjøpte derfor en ny pulsklokken- Garmin Fenix 3 i hvit. Jeg hadde siklet på denne lenge, for i mitt hode er dette den fineste treningsklokken på markedet- og prisen der etter (dessverre). Jeg hadde ikke hatt samvittighet til å kjøpe denne tidligere for jeg hadde en utrolig god klokke som jeg var veldig godt fornøyd med, Polar v800. Eneste jeg ikke likte med den var at den var hakket for lite feminin. Jeg greide ikke å kombinere den med vanlige klær, noe som førte til mange bomturer da jeg glemte klokken når jeg skulle trene. Sånn utenom det siste punktet på listen over, så innfrir begge disse klokkene alle disse punktene. 

Garmin Fenix 3

Garmin Fenix 3

Polar v800 vs Garmin Fenix 3. Her er det mest vane. Det jeg savner på begge to er faktisk muligheten til å måle pulsen på håndleddet, slippe å ta på pulsbelte hver tur. Jeg vet at målingene (eller jeg har hørt det iallefall) ikke blir så nøyaktige under intervaller når det måles rundt håndleddet. Men det å ha muligheten til å bruke målingen på håndleddet på normale rolige turer og heller ta på pulsbelte under intervallene hadde vært noe jeg hadde satt pris på. Men sett bort fra det..

Alt på Fenix 3 er finere enn på v800. Mer fokus på design, men jeg synes fremdeles at Polar sitt oppsett er bedre og funksjonene (sjermbilde) er mye enklere og mer oversiktelig. Men som den jenten jeg er, så bruker jeg Garmin klokken min, også til hverdags når jeg ikke trener. Av den eneste grunnen, og det er at den er mye mye finere. Men jeg vurderer faktisk om jeg skal løpe maraton med Polar klokken, da jeg stoler mer på den, og da der er lettere å skifte rundt på den mens jeg løper. 

Så det jeg prøver å si er at du må kjøpe den du synes er best på og den du liker best. Begge disse klokkene kan jeg anbefale på det sterkeste, men viss du ikke ønsker en så avansert hadde jeg gått for en billigere. For du får veldig gode klokker for noen tusen lapper mindre. 

<3 T

 
Therese NordbøComment