Gi et smil

 

Lyst. Skyfritt. Vindstille. Sol. Rett under 0 grader. Fri. Dette er beskrivelsen på den perfekte dag, og dette er nesten beskrivelsen på dagen idag. Stryker vi det siste ordet (som egentlig er det mest vesentlige ordet) så har vi dagen idag. Det var frost på bilvinduene mine og lyst ute når jeg kjørte til morgentreningen idag, og jeg måtte se på klokken tre ganger når jeg kjørte fra morgentreningen og til kontoret. Jeg fikk det ikke til å stemme, for det var alt for lyst til at klokken kunne være hva den viste. Det går virkelig mot vår og sommer.  

Jeg sitter å ser ut av vinduet mitt på kontoret nå, det gir en sånn god fred og tilfredshet.  Jeg må ta meg sammen for å ikke drømme meg bort. For å ikke bare sitte å se ut og smile. Jeg elsker frosten, den klare luften, solen, lyset. Du kjenner det stikker litt i nesen når du puster inn. Deilig!! Været idag er definisjonen på drømmepåske. Og påske er absolutt min favoritthøytid. For en gledens dag denne egentlig travle og slitsomme torsdagen har utarbeidet seg til å bli. Jeg tror jeg begynner å bli gammel. Dette er sånn farmor sier, at humøret hennes svinger med været. At det er lyset som bestemmer hvordan dagen hennes skal bli. Så farmor, idag har jeg faktisk tatt deg litt igjen, du leder fremdeles, men jeg kommer sakte men sikkert snikende opp mot alderen din. Bare vent der, ikke forsvinn, bare bli der. For alltid. Takk.

Det er noe med dette været, hvordan det påvirker mennesker. Hvordan det kan snu den mørkeste dagen til å bli en dag fullt med glede og håp. Hvordan solen kan få mennesker til å se opp istedenfor å gå med senket hodet. Få mennesker til å se fremover istedenfor å se tilbake. Du synes kanskje det jeg skal si nå er en klisje, men det fungerer for meg, så jeg tar sats å skriver det allikevel. Du kan gi samme effekten til menneskene rundt deg som solen gir til oss. Vi kan lyse opp andres mørke hverdager med et smil, med et varmt blikk, og med å bare være tilstede. Jeg er ingen guru, jeg er ikke noe perfekt menneske. Jeg har absolutt mørke dager, og dager der jeg bare vil tenke på mine ting og på meg selv. Men ser jeg, eller merker jeg, at jeg kan hjelpe noen, gjøre en forskjell, så griper jeg som oftest sjansen. Ikke bare hjelper du noen andre, men du får som regel et løft selv også.

Et smil er ofte alt som skal til. Et hei. Et nikk. Jeg har laget meg en vane, at når jeg møter andre mennesker når jeg løper, går tur eller trener styrke, så smiler jeg til dem. Jeg viser at jeg ser dem. Ofte får jeg ingenting tilbake. Noen ganger kun et stygt blikk, men de gangene jeg treffer gjør det så godt. Når du ser noen lyser opp. Du ser et tomt blikk fylles med håp. Når de etterpå løfter blikket, retter seg opp, og forsiktig gir et smil tilbake. Det gjør opp for alle bommene. På mine verste dager kan det være at jeg gjør det for min egen del også, at jeg søker etter andres smil og varme for å føle at jeg blir sett. 

Du trenger ikke veksle noen ord, bare vise at du ser dem

Så tenk litt over det. Hvor lite det koster, men hvor mye det betyr. Dagens ord fra meg..

Nyt været da godtfolk :)

<3 T  

 
Therese NordbøComment