Millioner tause skrik

 

Katarina er 13 år. Ikke konfirmantalder en gang. Kun et barn. Et barn med hele livet foran seg. Et barn som kun skal tenke på nuet, på hva som skjer her og nå. Latter og glede skal oppta barnets tid. Drømmene skal være urealistiske, men i barnets hode en selvfølge å oppnå. Danser, skuespiller, idrettsstjerne, sanger, kunstner? Det skal ikke finnes noen begrensninger hos en 13 åring.

En 52 år gammel mann som er bosatt i Norge ødelegger brått barndoms- og ungdomstiden til Katarina. Han kjøper henne fra foreldrene hennes for rundt 84 000 kr. Mot hennes vilje må hun gifte seg med sønnen hans. Et ekteskap uten kjærlighet. Et ekteskap uten glede. En 13 år gammel sjel blir brutalt mange år eldre. For å gjøre opp for seg, for å kunne betale tilbake, blir hun tvunget ut på gaten i Norge for å tigge, selge falske gullvarer, og til å lure sex-kunder.

Somsak er 70 år. Han er fullstendig blind. Hele livet hans har han vært avhengig av andre mennesker, avhengig av redskaper og hjelp i hverdagen. Han var et lett bytte for menneskehandlerne. Han ble kidnappet og fraktet til Thailand der han ble tvunget til å tigge på gata. En stakkarslig blind gammel mann, hvem vil ikke hjelpe ham? Pengene Somsak greide å få inn ble hver dag tatt fra ham og gikk rett i lommene til bakmennene. 70 år og helt alene. Da han ikke var i stand til å jobbe mer, ble han forlatt ved en søppeldynge, forlatt for å dø. For hva var en verdt gammel blind mann verdt når han ikkje genererte inntekt mer?

Natalia skulle på date. Endelig var det hennes tur. Sommerfuglene fløy om kapp i magen hennes da hun satt på kafeen å så rett inn i øynene på drømmemannen. En venn hadde tidligere introdusert dem, og de koste seg og lo sammen. Dette gikk virkelig veien. Tankene hennes jobbet på spreng, og hun så for seg en fremtid sammen med ham. Hun skulle bare en liten tur på toalettet da det hele braste sammen. De få minuttene hun var borte var skjebnesvanger for henne. Drømmemannen hennes la narkotiske stoff i kaffen hennes, og da hun kom tilbake og tok en slurk ble hun med ett dopet ned og bevisstløs. Han kastet henne i bagasjerommet og kjørte henne til grensen til Hellas. På grensen bestakk han vaktene, og fikk kjøre fritt videre inn i landet. Da Natalia våknet, omtåket og uvel, var hun lenket fast i en seng i et fremmed land. Hun fikk ikke brikkene til å henge sammen. Hvordan hun var kommet der, hva hun gjorde der. Døgnene var ikke lengre delt inn i natt og dag, og hun hadde ikke noe tidsbegrep i det hele tatt. De første to ukene ble hun banket og voldtatt mange ganger. Hun skrek, men ingen hørte. Til slutt var det bare tause skrik. Hun hadde ikke krefter, hun orket ikke. Etter disse ukene ble hun solgt som en sex slave.

Tenk om det var henne, tenk om det var min skatt!

Tenk om det var henne, tenk om det var min skatt!

Dette er tre vidt forskjellige historier, men allikevel like. Norge, Thailand, Hellas. Hele verden. Dette er historier som gir identitet til tallene, til statistikkene. Statistikkene som sier at det finnes over 27 millioner slaver i verden, og at det for hvert 30 sekund blir et nytt offer.

 
99% av ofrene dør som slaver, og blir aldri reddet ut. Dette er slaveri, moderne slaver.

Jeg blir kvalm. Nå er jeg tom, tom for ord..

<3 T