En annerledes styrkeøkt

 

Ny mandag, ny styrkeøkt. Idag blir det ikke en løpsrelatert økt, men en ganske kul og annerledes økt. Jeg er alltid nysgjerrig på hvordan andre trener, eller egentlig mer, hvordan andre legger opp treningene sine. Det er mest for å få inspirasjon til nye oppsett og sammensettinger, for det er jo som regel de samme øvelsene som går igjen (iallefall de samme øvelsene jeg fenges av). 

Her en dag surfet jeg litt rundt på nettet og kom over bloggen til Jørgine. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke ofte er inne på bloggen hennes, men de gangene jeg titter innom blir jeg veldig inspirerte. Hun gjør så mye kult, så mye annerledes. Jeg sitter noen sekunder å bare beundrer det hun gjør, for så å ikke tenke så mye mer over det. Jeg kjenner mine begrensninger (eller jeg trodde iallefall at jeg gjorde det). Men denne gangen var det annerledes. Det programmet hun hadde postet ga meg blod på tann. Jeg fikk så lyst til å teste økten med en gang, (i ettertid forstår jeg ikke hvorfor jeg ble så ivrig, og jeg forstår alle avslagene jeg fikk når jeg sendte rundt forespørsel om noen ville være med meg på økten). Jeg sendte rundt litt meldinger, men fikk avslag på alle, ingen ble så giret som meg når de fikk se økten. Om det er meg det er noe galt med eller vennene mine, det skal jeg ikke gå dypere inn i! Jeg måtte iallefall ta saken i egne hender.

Det var en morgen før jobb. Jeg løp mine vanlige 6 km, og istedenfor å hoppe inn i dusjen dro jeg frem programmet til Jørgine med den største selvsikkerhet og en kjempe motivasjon. Jeg la frem litt utstyr som jeg trengte til økten slik jeg var helt klar til å sette igang. 

Økten er av type Crossfit, der du skal gjennom alle øvelsene og repetisjonene raskest mulig med minst mulig pause. Jeg var sykt tøff i tryne til jeg kom til 60. Jeg hadde jo ikke trengt en eneste pause, dette var jo en lek. Pang sa det! Ja, dere kan tenke dere til slutten. Jeg måtte til og med ty til push-ups på knærne. Takk for meg!

Økten ser iallefall slik ut:

100 burpees over stang
90 utfall med manualer
80 situps
70 box jump
60 push ups
50 squat med vektskive over hode (knebøy med vektskive over hode)
40 cleans (jeg kaller det frivending)
30 push press (militærpress med lov til å bruke bena)
20 pendley rows
10 chins (tok pull ups, kun fordi det er det jeg pleier)

Død! Kaputt. Selvsikkerhet på 0%. Men etter noen minutter liggende der var jeg jo selvfølgelig veldig glad for at jeg hadde gjennomført økten. Og prinsippet på økten er jo kul, og litt annerledes. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg fikk beina planta ganske godt ned på jorda etterpå.  

Prøv den, test deg selv. Om du kjører økten slik den står her, eller om du starter på 50 og bare velger ut 5 øvelser, eller om du starter på 50 og går ned og så 50 og ned, sånn at du får et mindre antall per øvelse, det gjør ingenting. God trening er det uansett!

<3 T