Yosemite - et eldurado uten like

 

Å dra på aktiv ferie har nok aldri vert så i vinden som det er for øyeblikket. Når jeg så litt rundt på mulige destinasjoner til treningsleiren vår så kom det opp utallige variasjoner av ferier som blir skreddersydd til ditt aktivitetsnivå og dine mål. Likt for dem alle var at du betaler veldig mye mer for dette enn for en vanlig ferie.

Yosemite

Yosemite

Jeg ser selvfølgelig gevinsten, og ikke minst gleden, av å være aktiv i ferien, men jeg ser ikke helt grunnen til å betale noen andre for å legge opp aktivitetene for deg. Det tar deg ikke mange minutter å søke opp ulike ting å gjøre i nærheten av hotellet ditt, og de fleste hotell har også hjelp å få til akkurat dette når du er der. Mange hoteller leier også ut sykler gratis, et lite søk på nettet så får du opp andre turisters erfaringer i området og turer de anbefaler. Vips så kan du bruke de 10 000 kr som du skulle betalt for at noen skulle sy dette sammen for deg til noe helt annet, kanskje en deilig middag, shopping eller en uke lengre på tur?! Jeg hadde iallefall ikke sagt nei takk til ekstra lommepenger på tur.

Men dette var ikke noe budsjettinnlegg, langt ifra...

Når jeg skal velge reisemål står opplevelser høyest på checklisten min. Jeg elsker strand, jeg elsker byer (shopping), men det kan ikke kun være strand eller kun være by, kultur og opplevelser må også være til stedet. Helst en god blanding av alt! Viss jeg kan få noen timer på stranden, med kanskje litt surfing og volleyball, og etterpå dra på oppdagelsestur, da koser jeg meg. Eller viss du kan kombinere en fjelltur med fantastiske bademuligheter i kulper og fosser, og kanskje på en hesterygg (jeg er absolutt ikke noe hestejente, men når vi var på Cuba tok vi oss en ridetur oppover fjellene, det gav mersmak).

Det å kommer hjem å være helt i ekstase når du forteller om ferien din, da vet du at du har valgt riktig. 

Idag har jeg lyst å ta dere med på en liten reise, en ørliten reise over fjorden, og et lite tips til feriested. Dette er en plass for hele familien, viss du har familie, eller alene om du ønsker å dra alene. Vi skal nemlig ta turen over til USA, landet der du kan få litt av alt.

Jeg og Bodil var på roadtrip i California sist sommer, og jeg skal ikke komme inn på hele turen (selv om den var magisk fra start til slutt), men jeg skal trekke frem en, delvis to, spesielle steder. Grunnen til at de ble så spesielle tror jeg var fordi jeg ikke hadde noe forventninger til de. Min tanke var at de kun var nødvendig stopp på en transportsetappe fra San Francisco til Las Vegas, men så feil kan man ta.

Jeg elsket Malibu, elsket å sykle langs Santa Monica og over Golden Gate Bridge, og ikke for å snakke om de sykeste berg-og-dalbanene jeg har tatt i hele mitt liv i Six Flags, og gamblingen i Vegas, men det som slår alt dette var faktisk Yosemite (!!!!!!!). Det er sjeldent at natur gjør meg målløs (for som jeg har lært av de utenlandske jeg jobber med, så er natur det eneste vi har her i Norge), men halleluja, dette var ekstremt. 

Her var det noe for alle. Enten du ville se fosser, klatre, løpe, sykle, lange turer, korte turer, se dyr eller oppleve skikkelig amerikansk camping.

Jeg har gått mye i skog og fjell når jeg var yngre. Veldig glad for det nå, men absolutt, all ære til mamma og pappa som gadd å dra oss med. Selv om jeg innbiller meg at lillebror min var verst, så kan jeg dessverre tenke meg at jeg ikke var så lett å ha med å gjøre jeg heller. En ting er iallefall helt sikkert, og det var at storebror min var den beste av oss tre (som alltid når det kommer til lydighet og snillhet). Men nok om det. Uansett hvor mye norsk natur jeg har sett, og uansett hvor mye jeg har reist rundt i verden var naturen i Yosemite noe av det villeste jeg har sett. Det var så mye, det var så forskjellig, det var helt overveldende. Uansett hvor jeg snudde hode så var det noe nytt, noe enda større, noe enda mektigere. 

Som du ser av bildene så falt jeg når jeg skulle være så kul å løpe opp på fjellet, eller når jeg løp ned igjen så sklei jeg skikkelig. Det gikk hardest utover kneet og mobilen som endte i tusen knas. Heldigvis møtte vi på en Canadisk mor som kjente morsinstinktet med en gang å renset såret mitt. 

Videre kjørte vi til Mammoth Lake som også var et natureldorado uten like. Med fantastiske innsjøer og turområder, kajakker og fisking. Her vil jeg tilbake en vinter for å stå på brett :) 

Kort oppsummert, har du mulighet, reis, kos deg og nyt. Ikke minst, prioriter dager i Yosemite og fjellene. Jeg vet at jeg skal dra med meg mamma og pappa, iallefall legge opp en tur sånn at de selv kan reise over å se og oppleve. De kommer til å elske det, og det gjør dere også. En joker er jo at viss du har en partner som kanskje ikke er så glad i natur, kombiner turen med LA, San Francisco eller Vegas (eller alt viss du har tid til det), så får du litt av alt. Go Trump, neida, joda, neida!!

Ryk og reis, du kommer ikke til å angre!

<3 T