Ekkjeløpet

 

Ok folkens. Idag kommer en ny utfordring til dere, men dette er utfordringen over alle utfordringer. Og en utfordring hvor det eneste svaralternativet er JA. For er det noe jeg vil at du skal være med på i år, så er det nemlig Ekkjeløpet som går av stabelen 2 september. Les den fine beskrivelsen av løpet:

Et løp for alle uansett alder, form og forutsetninger. Du velger selv om du vil delta alene, være ledsager for noen som trenger din hjelp, eller om du trenger ledsager selv. Velg antall runder – 1, 3 eller 5. Hver runde er omtrent 4 km. Du tipper måltiden din. Klokke blir ikke tillatt. Den eller de som treffer nærmest sin måltid blir vinner(e). 

Vi gleder oss til å se ditt store smil komme i mål!

Dette er hvordan de selv beskriver løpet de skal arrangere for første gang i år. Jeg elsker konseptet, der det ikke gjelder å være raskest eller best, men heller der idrettsglede og frisk luft står i fokus. 

Bilde lånt fra Team Ekkje

Bilde lånt fra Team Ekkje

Historien til opphavet til løpet er veldig spesiell, og helt fantastisk, og jeg kjenner jeg blir oppriktig glad når jeg leser om det. Opphavsmannen, Anders Ekkje Slettebø, er et drivjern uten like. Jeg har vært så heldig å få stifte bekjentskap med han gjennom storebror min. Han var den personen som gadd å snakke med lillesøsteren som alltid hang seg på storebror på fjellet. Han som både gadd å ta skitrekket med henne og løpe treningsturer etter en lang dag i bakken. Selv om at jeg syntes det var litt spesielt når han ba meg sette karakter på utseende hans, så satt jeg pris på godheten og omsorgen han utstrålte. Anders er full av energi, og jeg har ikke sett ham mye i ro. Enten så står han på snowboard, løper, sykler, arrangerer noe eller danser, så jeg ble ikke kjempe overrasket når jeg fikk vite at han skulle arrangere et løp. 

Da moren til Anders ble avhengig av rullestol tok det ikke lang tid før han kjøpte en rullevogn som var laget til voksne, og tok henne ukentlig med på løpeturer i norsk natur, sommer som vinter. Han visste hvor glad moren var i å være ute i frisk luft, og viss hun ikke greide det på egenhånd var det klart at han skulle ta ansvar. Er været for kaldt, eller for vått, pakker han henne inn, og løper avgårde uansett. De har deltatt i utallige løp, og har om mulig, knyttet enda sterkere bånd sammen enn de hadde fra før av. Disse ukentlige løpeturene gir dem begge så utrolig stor glede, en glede de ønsker at alle andre også skal få oppleve, både unge, gamle, syke og friske. Selv om at dette høres ut som en solskinnshistorie, har ikke alt kun vært fryd og gammen. Opptil flere ganger er de blitt nektet deltakelse i enkelte løp. Begrunnelser de er blitt møtt er at det er fare for sikkerheten, både for han og hans mor. 

For å spre deres løpsglede skal de arrangere Ekkjeløpet (les mer her), og håper at dette kan åpne døren for andre som også er i samme situasjon. Som sagt så er det for friske og syke, trente og utrente, unge og gamle. Det som også er kult, er at Anders hjelper med å fikse vogn viss du ikke selv kan løpe, det samme gjelder ledsager, viss du trenger det. 

Kom igjen, bli med, dette blir en fest! :)

Jeg har selv utfordret min niese (på 5 år), min bror og min mor, og ja, de har kun et svar som er akseptabelt, og det er JA!  

<3 T