Oppsummering av en lett uke

 

Hei søndag. Hei varmegrader. Hei normalen. Nå har vi lagt bak oss enda en uke, og jeg må bare si det, om en uke løper jeg mest sannsynlig rundt i shorts. Men nok om det. Denne uken har vert en lett uke, med lite belastning. I mine tidligere lette uker så pleier jeg kanskje å få en fridag og reduksjon på antall kilometre, men denne uken har vert helt ekstremt lett. Jeg ble rett og slett litt overrasket da jeg fikk planen sist søndag. Det var nemlig 3 hele dager med fri (3 dager!!!!!!), og kun to krevende økter, resten kos. 

Denne mandagen (som faktisk de siste mandagene) var utrolig bra. Jeg forstår det ikke helt, men jeg har fått en ny favorittdag, nemlig mandagen (høres veldig spesielt ut). Været var bra og kroppen var bra, og de 10 km jeg skulle løpe gikk behagelig fort. Du vet når du knytter skoene og lar dagsformen styre farten, og så går det bare fort og lett, verdens beste følelse! 

Så kom tirsdagen. Trøtt som fy på jobb, og jeg visste at ukens verste økt skulle gjennomføres denne kvelden. Nemlig 400 m, 300 m og 200 m intervaller. Heldigvis kun på terskel. Dette kom overraskende, men jeg kom meg lett igang med dagens økt. Jeg pleier som regel å møte en del motstand på min vei til tirsdagstreningen, og iallefall siden dagen startet som den gjorde. Men med hjelp av gode venner og treningsavtale så gikk det som en lek. Økten var grusom hard, men desto deiligere å bare punktere på sofaen etterpå og vite at det var en fridag dagen etter. 

Denne uken føler jeg egentlig kun jeg har hatt intervaller, i og med at onsdagen var en fridag og jeg hadde intervaller på tirsdagen og torsdagen. Torsdagen bestod av terskeltrening (i mine øyne intervaller, men er litt usikker på hva det er, men tungt var det), 2 x 5 km.

Jeg varmet opp i rolig tempo i 2 km, løp på terskel i 5 km, gikk rolig i 2 min etterfult av 5 nye km på terskel, og avsluttet økten med 2 km rolig jogg.
— Torsdagens terskeløkt

Selv om økten var hard visste jeg at når jeg var ferdig med denne økten så var det kun en rolig 6 km dagen etter og så var det frihelg. 

Som du ser har denne uken gått veldig bra, men det skulle bare mangle med så få økter. Så nå er batteriene ladet for to harde uker. Og jeg merker på kropp og sjel at London Maraton nærmer seg. Brrr... 

<3 T