Distansetrening

God helg alle sammen. Nå er det lenge siden jeg har delt en treningsøkt med dere, så jeg følte det var på høy tid. Dagens økt passer både til innetrening og utetrening, så det er ingen unnskyldning for å ikke gjennomføre den. 

IMG_4288.JPG

På torsdag hadde jeg noe vi kaller distansetrening, og det er den jeg vil utfordre dere til idag. En distansetrening er en mellomting mellom intervalltrening og langkjøring. Du deler økten inn i oppvarming, hoveddel og nedjogging, akkurat som en intervalløkt. Men hovedøkten blir ikke delt inn i mindre biter, kun en bolk som skal løpes på et jevnt tempo rett under terskelnivå. Det er viktig her at farten ikke blir for høy og vi stivner. 

Varm opp i 15 min

Løp 8 km rett under terskel
Som en tommelfingerregel kan du tenke at du skal løpe disse 8 km på din personlige rekord (konkurransefart) på 8 km + 5 min ekstra. Det vil si at viss du løper 8 km på 35 min så skal du i dag løpe 8 km på 40 min

Jogg ned i 15 min

Lykke til :) 

<3 T

Therese NordbøComment