Bygge Bygge Bygge

Jeg synes vell egentlig det er på sin rett å komme med en liten statusoppdatering etter det helsvarte blogginnlegget på lørdag (les her). Sammen med været her i Stavanger har motivasjonen min tatt seg kraftig opp de siste dagene. Jeg nevnte jo så vidt at jeg begynte å se en forbedring allerede på lørdag, og den forbedringen har bare forsterket seg. Helt friskmeldt tør jeg ikke å si jeg er, men at jeg har kommet meg opp til gir 5 av 6 er ingen overdrivelse, og det sier jeg meg strålende fornøyd med. Medisinen min har rett og slett vært så enkel som å planlegge treningsøkter sammen med gode venner. Det kan ofte høres ut som en klisje, men det hjelper som bare det. I tillegg har jeg jekket litt ned på kravene jeg setter til meg selv og fokuset. Prestasjoner og hastighet er byttet ut med latter og glede. For jeg vet jo at jeg elsker å komme meg ut, men det er lett å drepe denne gnisten viss alt skal måles, sammenlignes og hele tiden prestere. Jeg kledde rett og slett av hele treningen min, og satte på plass det som gjør meg glad og det jeg trives med. 

IMG_4791.JPG

Nå når sesongen er over, og jeg skal begynne å bygge meg opp til en ny sesong er det viktig å tenke helhet. Det er ingen hemmelighet at så mye mengdetrening som vi (haha, nå setter jeg meg høye mål med å si vi) sliter på kroppen (og på sjelen har jeg jo merket den siste måneden). For å gjøre den klar og fit for fight til en ny sesong må jeg implementere litt styrketrening inn i hverdagen igjen. Både for å styrke kroppen men ikke minst for skadeforebygging. Målet mitt er 2-3 styrkeøkter i uken. Jeg har absolutt lyst å si 3, men jeg må se litt an på overskuddet. Det er bedre å kjøre 2 skikkelige økter enn 3 halvveis. 

IMG_2826.JPG

Styrkeøktene kommer ikke til å være lange, men rundt 25-40 min, der hovedfokuset blir løpsrelaterte øvelser. I tillegg kommer jeg til å kjøre på med noen olympiske løft. Det har absolutt ikke noe med løpingen å gjøre,  men det er noe jeg elsker. Jeg tror at gleden de gir meg gir meg mer enn de skader løpingen. Men det er mine tanker da, og jeg velger å ikke spørre fagfolket om akkurat det. For hallo, det er min kropp, mitt liv. 

Ha en nydelig start på uken, så snakkes vi. 

<3 T

Therese NordbøComment