Mitt Team!

 

Er det en ting jeg er helt sikker på, så er det at jeg ikke kunne greid dette hårete målet alene. Det å finne balansen mellom det å tyne kroppen til det ytterste uten at den vipper over, er noe jeg vet jeg ikke hadde greid selv. Jeg hadde nok kjørt på, briste eller bære, og ikke sett meg tilbake. Ofte kan det gi best resultater på kort sikt, men det får som oftest (egentlig alltid), grusomme følger. 

Jeg har vert så heldig at jeg har fått et utrolig fint team rundt meg, og jeg er så takknemlig for hver og en av dem. I treningsnorge, eller i treningsverden faktisk, så er det mange kokker, mange hoder som mener at de sitter på fasiten. Jeg tror der er mange veier til Rom, men jeg tror også at det er viktig å holde seg til en vei. Finne den som passer best til deg, både sportslig og ikke minst en du trives med. Selv om det skal være seriøst, skal det også være gøy! For det er gøy. Dette er grunnen til at jeg/vi har satt sammen et team av et knippe kvalitetsmennesker. Ikke for mange, ikke for få, men akkurat passe.

Dette er alle ressurssterke personer som i sitt fagfelt har bred erfaring, men de er også villige til å lære, til å gå dypere inn i hva vi holder på med. Ydmyke er de også (noe som jeg tror er nøkkelen til suksess), de lytter til hverandres kommentarer og tipser. Så har du meg midt oppi dette da. En altetende utøver som tror hun kan bli best?! Lets go...

Top of the league, Birger Wersland. Dette er hovedtreneren min, manageren liker jeg å kalle ham. Han trekker i alle snorer, og har sydd sammen et kjempe bra konsept. Ikke bare sportslig, men en helhet. Han er mannen bak ukeplanene (treningsprogrammene) mine og oppbygningen av sesongen, og deler så fint året opp i epoker. Programmene jeg får er skreddersydd til min kropp, og han prøver å få inn så mye mengde og kvalitet som kroppen tåler til en hver tid. Han er veldig påpasselig med å spørre om jeg SPISER, RESTITUERER og ikke minst lytter til kroppen, og maser (i mitt hodet) litt for mye om dette. Men jeg vet jo innerst inne at dette er nøkkelen til suksess, og at dette kanskje er min største akilleshæl. For all del, jeg liker å ligge på sofaen og kose meg, men helst når jeg selv kommer på det selv og ønsker det, og ikke når jeg må. Jeg vil jo få med meg alt, være med på alt. Til vanlig jobber Birger i Goalgetter, der han coacher ledere og bedrifter. 

Min kanskje viktigste partner, beklager Birger, er Lise Andersen som reparerer meg ukentlig. Hun er naprapat, og driver Fokus Naprapatklinikk. Minst en gang i uken behandler hun de stive bena mine, og hjelper meg med ulike skadeforebyggende øvelser. Uansett hvor travelt hun har det, lager hun plass til en sliten kropp. Jeg tror at det er kjempe viktig for den prosessen jeg er inne i nå, men også for "normale" mosjonister. Det å komme og få løst opp kroppen en gang i måneden er noe alle burde unne seg. Ta kontakt med Lise viss du ønsker å teste det ut, så får du deg en god deal. Jeg lover, du kommer aldri til å angre.  

Så har vi min kjære Torleif Berg. Verdens søteste mann. Her snakker vi erfaring innen løping, da spesielt innen sprint. Han har trent både friidrettslandslag, fotballag og vert en tittgjenger hos Olympiatoppen. Jeg var så heldig å få bli kjent med Torleif på st.Svithun vgs der han var kontaktlæreren min. Nå hjelper han meg med løpsteknikk, og der har jeg veldig mye å gå på. Hvordan løpe mest energisparende? Hvor aktive skal armene være? Hvor lange skal stegene være? Skal knærne opp? Hvor på fotplaten skal jeg lande? Jeg får beskjed av han at jeg løper som en 400 m løper. Det vil si mye armbruk og lange steg, og jeg skal visst gjøre det motsatte, VANSKELIG

Du løper maraton med en holdning og et løpssteg som en sprinter
— Torleif Berg

Styrketrening. Eller løpsrelatert styrketrening, der er jeg blank. Jeg kan ingenting! Jeg har trent mye styrke, men da tung og eksplosiv styrke. Hele kroppen skulle tynes, armer som ben. No, no, no.. Nå skal de få repetisjonene og tunge vektene byttes ut med flere repetisjoner og mindre vekter. Ingen armtrening, mye mage og rygg og ben. Heldigvis har jeg fått med meg personlig trener Kathrine Vea på laget. Her snakker vi girlpower. Jeg tror faktisk Kathrine er definisjonen på Superwoman. Jeg er så takknemlig for at akkurat hun har lyst å være med meg på denne leken. Selv om at hennes spesialfelt ikke ligger under løpsrelatert styrke så ville hun være med, hun leste seg opp, eller leser seg vell fremdeles opp, for å gi meg best mulig program. Hun er sulten som få på ny kunnskap. Anbefaler henne viss du bor i Rogalandområdet og ønsker å bli bedre på noe eller å komme i form! Hun driver forresten sitt eget firma, Kvardagstrening. Go, go, go.. 

Dette var mitt team. Fy søren så stolt jeg er av det. Sammen skal vi bygge et kjempe fundament!!

<3 T